1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

جن-آیه الله طباطبایی

شروع موضوع توسط para3to ‏4/9/11 در انجمن علوم متفرقه

1. کاربر ارزشمند❤

امتیاز دستاورد:
    170
    بسم الله الرحمن الرحیم جن -آیت الله طباطبایی انس وجن دوگروه باشعور وقابل خطاب وتفهیمنداصل وجودجن طبق آیات قرآن کریم وطبق شواهدخارجی جای شبهه وتامل وتردید نیست ودرقرآن کریم گروه مکلفین به دودسته انس وجن قسمت میشوندمثل آیه معشر الجن والانس ان استطعتم ان تنفذوا من اقطارالسموات والارض فانفذا لا تنفذون الا بسلطن فبای ء الاء ربکما تکذبانای گروه جن وانس اگر میتوانید از اطراف واکناف آسمان وزمین بیرون شوید.پس بیرون شوید!ولیکن نمیتوانیدبیرون شوید مگربه واسطه اقتدار وسلطنتی که خداوند به شمابدهد.بنابراین کدامیک ازنعمت ها پروردگارتان راتکذیب میکنید؟ودرادامه ایه{ای گروه جن وانس که موجودات نفیس وگرانقدر هستید بزودی مابه حساب کارشما خواهیم پرداخت وبزودی از عهده ان بیرون خواهیم امد.پس کدام یک ازنعمت های پروردگارتان راتکذیب میکنید؟وهمچنین:وهرآینه حقیقتن مابسیاری ازجن وانس رابه جهنم واگذاریم.آنانکه دلهای دارند که باآنها نمیفهمندوچشمهای دارندکه باآنهانمیبینند وگوشهای راندارندکه باآنها نمیشنوند.انها همانندچهارپایانند بلکه گمراه ترندبه علت اینکه آنهاغافل هستندقران کریم انس وجن را دو موجود قابل فهم میداند.دارای شعور وادراک وقابل امرونهی وهردودارای ردیف قابل امر ونهی وهردو درردیف هم قابل تخاظب ومفاهمه میباشند.خداوند متعال انسان راازگل وجن راازاتش افریدخداوند انسان راازگل خشک شده همانند گل کوزهگر آفرید وجن راازاتش رخشان وشعله ورآفرید.پس ای گروه جن وانس کدامیک از نعمت های پروردگارتان راآنکارمیکنید؟بنابراین جن مبدا آفرینش ازآتش وگازهای غیرقابل رویت است وبطرف بالا گرایش دارد وانسان مبدا افرینش ازخاک است وبه طرف پایین گرایش دارد.هردودارای پیامبر مشترکی از انسان میباشند.پیغمبرخاتم حضرت محمد بن عبدالله صلی علیه وآله وسلم پیامبرجن هستند همانطور که پیغمبر برای انسان میباشدبه یادبیاورای پیغبر زمانی راکه ما به سوی توگسیل داشتیم نفراتی ازجن را.تاقران رااستماع نمایندوچون به سوی قوم خود برای انذار ودعوت بازگشتند گفتند ای قوم ما.ماشنیدیم کتابی راکه بعدازموسی فرودآمده است وآنچه راکه دربرابر اوست شاهدی است مصدق وبه سوی حق دلالت میکند وبه سوی راه راست وصراط مستقیم رهنمون است ای قوم ما همانند ما شماهم دعوت این دعوت کننده الهی رابپذیرید وبهوی ایمان بیارید تادرنتیجه گناهان رابیامرزد وازعذاب دردناک درحفظ ومصونیت وپناه دراورد وکسی که دعوت این داعی خداوند رااجابت نکندهیچگاه نمیتواند ازقهروسطوت خداوند درروی زمین گریزی داشته باشد.وغیرازخداوندهیچ کس ولی ومولای مانخوهدبود.والبته این جماعت که دعوت رانپذیرفتند درگمراهی اشکار غوطه ورندشرح حال جن .درقران کریم صورهای به نام جن است که درآن بطورمشروع ایمان جنیان رابه رسول الله واقسام آن بهدو گروه صالح وناصالح جزا وپاداش وعقوبت آخروی رابیان میکندمثلا به قول بعضی ازجن:پیش ازاین افرادسفیه ونادان مااینطور بودندکه به خداشرک آورده وکلمات ناهموار ونااستواری رانسبت میدادندوحقاماپنداشتیم که ابدا طایفه جن برخداونددروغ نمیبندد واین طور بود که مردانی ازانسان به مردانی ازجن پناهنده میشدندواین موجب مزیدوتعدی جنیان میشد وآن طایفه جن هم مانندشما انسان هامیپنداشتند خداوند کسی رامبعوث نمیکند وقیامتی برپانمیشودوطایفه ای ازجن گفتند ما به آسمانها بالارفتیم وبه ان تماس حاصل کردیم تاخبری رادزدیده وبااستراق سمع از ان اگاه شویم ولیکن ان رایافتیم مملوازفرشتگان نگهبان وتیرهای شهاب آتش افروز.ماپیش ازنزول قرآن این طور بودیم که درکمین ربودن سخنان آسمانی واسرار وحی بطور استراق سمع میشنیدیم واینک هرکس بخواهد ازاسراروحی چیزی رادزدیده وبه استراق سمع دریابدتیرشهاب افروز درکمین اوست وبالاخره ما نمیدانیم که آیا درباره کسانی که برروی زمین زندگی مینمایند شروسو وعاقبت اراده شده است ویااینکه پروردگارشان راجع به آنهاخیروصلاح ورشدوارتقاء راخواسته است؟ایات قران کریم راجع به اسلام وکفر جنیانوازماجماعتی هستند که بطور صلاح وراستی ودرستی زیست مینمایند.ونیزجماعتی هستند که غیر ازاین میباشند وما در نفوس خودمان به طرق وراهای مختلف منشعب گشته ایم وماچنین دانسهایم که درروی زمین نمیتوانیم ازقهروسطوت وقدرت خداوندپیشی بگیریم ونمیتوانیم ازگریزگاهی فرار راانتخاب نموده وازدست اودربرویم ومازمانیکه گفتار هدایت وآیه داله بردلالت وراهنمایی راشنیدیم بدان ایمان آوردیم پس هر کس به پروردگارش ایمان بیاورد از هیچ کمی ونقصانی وازهیچ طغیان واحاطه عذاب ودردی نمی هراسدوازماجماعتی هستندکه ایمان آورده اندودرپی آزارواذیت کسی نیستند ونیز جماعتی هستند که کافروستمگرند.بنابرین افرادی که اسلام رابرگزیده اندودر راه سلم وسلامت روان شده .ازآزار وایذاء به دیگران خودداری میکنند .ایشان راه رشد وارتقاء رادریافته اندوبه سوی آن شتاب دارند واماکافران وستمگران ازما جهنم میروند وهیزم آتش افروز دوزخ میباشند.واینکه اگر برراه وروش اسلام ومسالمت پایدار باشند.هرآینه ماازآب فراوان ورزق واسع آنها راسیراب مینمودیم. برای آنکه باآن نعمت وآب فراوان آنان راآزمایش وامتحان میکنیم وکسی که ازیاد پروردگارش اعراض کند وازاوشرپیچید.اورا به عذابی غیرقابل تحمل وسخت واز پا درآورنده وارد میکنیم.واینکه محلها ومواضع سجده اختصاص به خدادارد.باخدا کسی دیگر راخواندن ضمینه نمود وشریک دردعاوپرستش وسجود قرارداد واینکه هنگامی که بنده خدا محمد مصطفی برخاست تاخدارابخواند ودر مسجد الحرام به نماز ایستد آنقدرمشرکین دراطراف اوجمع شدندوبرای مزاحمت هجوم آوردندکه نزدیک بود همه باهم برسر اوفروریزندبه تمام افرادجن مثل انسان تکلیف میشود وجهنم وبهشت پاداش عمل استامادرباره اینکه دوطایفه جن وانسان باهم میتوانند درباطن ویادر ظاهرآشنایی ورفاقت پیداکنند ودرایمان ویادرکفریکدیگرراکمک کنند وخلاصه برروی هم اثرداشته باشند باحفظ اراده واختیار وانتخاب هریک ازدوفرقه آیاتی درقرآن مجیدوارد است خداونددرباره روزبازپسین که دوطایفه جن وانس رامجتمع میکند وآنها اتمام حجت مینماید که:باوجود پیغمبرانی ازشماکه به سوی شما آمدند چراراه خلاف راپیمودید وازیکدیگربدون لزوم واجبار طبعیت کردید وبانتیجه عاقبت امر شما منجربه خسران وزیان وعذاب شد چنین میفرمایدویادبیاورای پیامبر روزی راکه خداوند همه جن وانس رادرقیامت محشورمینماید وخطاب میکند به جنیان که شمابه واسطه تماس واغوای انسان ها داخل نمودن انان رادرگروه خود فزونی گرفتیدوکثرت یافتید ودوستان وموالی جنیان ازطایفه انسان میگویندپروردگارا!ماگروه انس وجن هرکدام ازیکدیگر بهره یافتیم ومتمتع وکامیاب شدیم تا آن زمان ومدت مقرری راکه به عنوان اجل وسرآمد وقت توبرای مامقدر فرمودی فرارسید!خداوند خطاب میکند:اینک آتش است جایگاه ومنزلگاه شما درآن به طور جاویدان خواهیدبودمگرآنکه خدابخواهد.حقاپروردگارت پیامبرحکیم وعلیم است وبدین طریق ما بعضی ازگروه ستمگر رابربعضی ازگروه دیگرولایت میدهیم ودراثرآن اعمال زشتی که کسب کرده اندای جماعت جن وانس!آیاازخود شما پیامبرانی نیامده اندتاآنکه آیات مرابرای شماحکایت کنندواز لقاء چنین روزیشمارابرحذر دارند!درپاسخ جنیان وانسیان میگویند مابرجهالت وپلیدی نفوس خودمان وبرخبط وخطاها وگناهانمان گواهی میدهیم.ایشان رازندگی پست وعیش حیوانی فریفت وآنها دراین حال میفهمند که درحیات دنیاکافربوده اند این فرستادن پیامبران واین خطاب ومواخذه بجای خداوند درروز قیامت برای آنست که:داب وسنت پروردگارست ای پیامبراینچنین نیست که اهل دیاری راستمگرانه ازروی غفلت وجهالتشان هلاک کند.خواه ازجن باشد خواه ازانسان طبق کرداری که دردنیا انجام داده است رتبه ودرجه خواهد یافت وپروردگارت ازآنچه راکه بجای میاورند غافل نیست خداوند تکلیف به تمام انسان وافرادجن میکند وطبق آن تکلیف مثوبت میدهد ویا در اثر مخالفت وتجری واتمام حجت به جهنم میبرد وپاذاش عذاب الیم وخسران رادر عاقبت امر وعده میدهدایشان درمیان امتهای از جن وانس که پیش ازاینها آمده اند کسانی که وعده عذاب خدا وگفتار بعد وشقاوت برآنها حتم است وحقا ایشان زیان کارانندوما برای این کسانی که بخواهند کافر شده وگمان بد برده اند یاران ورفیقانی ازجنیان برگماشتیم تاآنچه رادرپیش روی آنهاست .ازعمری که در جلو دارند.وآنچه راکه پشت سرگذارده اند.ازاعمالی راکه انجام داده اند جلوه دهند وگفتار شقاوت ومهرنکبت ووعده عذاب جاوید خاوندی برایشان زده شد درزمره امتهای که پیش ازطایفه جن وانس آمده اند ورفته اند اینکه ایشان زیان کارند درروزقیامت که خداوند پاداش دشمنانش راآتش جاودان دراثرانکار وجحودآیاتش مقررمیدارددرقرآن کجیدخودمیگویدوآن کسانی که کفرورزیدند میگویند:پروردگارما!به آن دوگروهی راازجن وانس که ماراگمراه نمودند.تاماایشانرادرزیر گامهای خودمان بگذاریم.تااینکه درنهایت مرتبه خواری وذلت وسرافکندگی بوده باشیموکلمه حتمیه وقضاء محتوم پرودگارت به تمایلات خودرسید ویاآینکه ولیکن گفتار من محقق است براینکه :جهنم رااز جمیع طائفه جن وطائفه انسان سرشار ومالامال کنم مشرکین درمیان خداوندومیان جنیان .روابط خویشاوندی ونسبت رابرقرارنمودند.درحالیکه خودجنیان میدانندکه مخلوقند وموردتکلیف وخداآنهارادرروزقیامت برای سوال وحساب احضارخواهد کرد پاک ومنزه ومقدس است خداوند ازاوصافی که به ونسبت میدهند.مگر اوصافی راکه بندگان مخلص وپاک وپاکیزه شده خدا به اونسبت دهندانسان ازجن قویتراست لهذا پیامبرجنیان ازانسان است هرکس مختصردقتی دراین آیات نماید درمیابد که جنیان همدوش باانسان .ودرتکلیف ومواخذه واختیار واراده وثواب وعقاب ورهسپارشدن به سوی بهشت ویا فروافتادن دردوزخ علیالسویه هستند البته وجوهشان ازانسان ضعیفتر است .همانطورکه افراد خود انسان هم درقوت وضعف تفاوت دارند وچون انسان ازجن قویتراست لهذا پیامبرجنیان ازانسان است وآنها ازمیان خودپیامبری ندارند وآیه .آیا به سوی شماپیامبری ازخودشما نیامدند؟ یعنی ازجنس ماده وطبیعت وفرشتگان که موجوداتی ملکوتی هستند بنابراین پیامبران ازجنس بشرندوبشرهم باجنیان ازجنس واحدیعنی ازماده وطبیعتاند.صحیح است که گفته شودپیامبر ازجنس جنیان میباشدحضرت علامه طباطبایی قدس الله نفسه الزکیه فرمودند اتفاقا دراینباره ازخودجنیان سوال شدکه:آیاپیامبر شماازجنس خودشماست؟درپاسخ گفته اند:پیامبر ماانسانند واینک ما به رسالت حضرت ختمی مرتبت ایمان آورده واوراآخرین پیامبرمیدانیم۰باوجوداین مطالب.واین آیات واضحات آیابسیارمضحک نیست که کسی بگوید:جن درقرآن به معنای میکرب است .یابعضی ازانواع آن میکربهاهستند چون میکروب موجود زنده وریز وذره بینی است که ازدیدگان مخفی است آیا میکروبها راخدامحشورمیفرمایدومورد عذاب ومواخذه قرارمیگیرند؟آیاآنها هستندکه باانسان ودرردیف آنهاواردجهنم میشوند؟آیامیکرب هاهستندکه درمکه به حضور رسول الله خاتم النبیا رسیده وایمان آورده اند وگفتارشان راخدادرقرآن حکایت فرمودومحل نزولشان درمکه اینک معین است وبه نام مسجدالجن -قریب مسجدالحرام درشارع مسجدالحرام-نامیده شده است ومستحب است حاجیان درآن مسجد بروندودورکعت نمازگذارندجن درمقابل انس است وعدیل وهمدوش اوواین حقیقت ازخطابات قرآنیه که جن راباانس میشمرد ودرآن داخل ننموده است مشهود است وتمام افرادبشر به صراحت آیه کریمه :همه ازیک اصل آدم وزوجهایش موجودشده اند.پس هرجابشری هست انسان استوازاولادآدم نیست جن زیرا این آیه است:ای مردم!تقوای پروردگارتان راپیشه سازید!آنکه شماراازنفس واحدی بیافرینیم وازآن نفس زوجهشان رابیافریدواز این نفس وزوجهشان مردان بسیار وزنان بسیاری رادرروی زمین منتشر ساخت.علیهذا تمام مردان وزنان روی کره زمین ازآدم وحوا هستند وازطایفه جن دراین نسل شرکت ندارند وتمام انسان های آفریقایی وآمریکایی وسرخ وسیاه وهمه انسان هستند وانسان غیرازجن است مفسر قرآن بایدعارف به لسان قرآن باشدآن افرادی که تفسیرمینویسند وبه منطق قرآن آشنایی ندارند.ومیخواهند طبق علوم ومدرکات خودشان قرآن راپیداکنند سرازاین مطلب دربیاورند که میکرب راشیطان گویند وقصص قرآن راتمپیل ودرحقیقت خیالبافی وافسانه ارائه میدهندوحاشامنکلامه العالی که خودش فرمود:اناجعلنه قرء ناعربیالعلکم تعقلون*وانهوفی ام الکتب لدینا لعلی حکیم* که تااین حدبهم طالب کوتاه وتخیلات وهمینه سقوط کنداکراینگونه مفسران فقط یک آیه راازقرآن میفهمیدند تاعمردست خودرابرای برداشتن قلم تفسیر بلند نمیکردند وآن این است:به شماازعلم ودانش داده نشده است جزمقداراندکی وقتی انسان بداند که عمرش کوتاه است.مطالب راقیه ومهمه وعالیه قرآن راکه به فکرش نمیرسدبه حال خودوامیگذارد وتاآخرعمردنبال پی جویی وکاوش نمیرود.تامساله برای اومنکشف گردد.نه آنکه پیوسته فرمول حفظی همگانی رابر زبان آورده وتکرارکندکه:علم بدین مطلب گواهی نداده است!فیزولوژی وبیولوژی وچنین وچنان.آخر فیزولوژی وبیوشیمی رابه کشف جنیان وشیاطین .ویادیدارفرشته وملائکه چکار؟اطلاع براین امور راه دگری داردوتاانسان درآن علم واردنباشد حق مداخله درآن راندارد واین مطلب ازواضحات است که:شعبه های علوم بسیار وجداجداهستند وهر علمی مختص بخود دارد باعلم فیزولوژی درعلم حقایق وپنهانیها اعم ازموجودات ملکوتیه رحمانیه وموجودات جنیه وشیطانیه وارد شدن وباآن ابزاروآلات درپی جستجوی حل مسایل این علوم بودن .سرازترکستان درآوردن است برای کسی که مقصودش سفرمکه است مانمیگوییم.حتما شخص مفسربایدروح ملکوتی داشته باشدوگرنه نبایدقرآن راتفسیر کندمامیگوییم:شخص مفسرباید به معنای واصطلاحات قرآن وارد باشدوقرآن راآنطورکه قرآن میخواه تفسیرکند.گرچه این مفسر اصولامسلمان هم نباشد.یهودی ویامسیحی باشدولی درتفسیر قرآن ازمنطق قرآن خارج نشود وآنچه راقرآن میگوید خواه خودش معتقدباشدویانباشدبزرگترین خطایی که شیخ محمد عبده درتفسیر.المنار.نموده است آنست که:دراین تفسیربه حقایق ومعنویات واصول عالم بالا وخلقت موجودات ماورای این عالم توجه کمتری نموده است وبه اصول وروابط علوم مادی وپیشرفتهای طبیعی توجه وعنایت بیشتری مبذول گردیده استواین منطق.روح بشرراسیر نمیکند وتشنگی اورافرونمینشاند چون بشر مرتبط باعالم غیب است بدنش درعالم شهادت استولی روحش وسرش وکمون وجدانش ازعالم ملکوت است وآن رابااین علوم سرگرم کننده وفانیه بشری نمیتوان ارضاء نمود.اماتفسیر.المیزان.که هزارن هزاردرودورحمت بی پایان خداوندی برمعلمش که این باب رادرتفسیر گشود.وولایت راحقیقت معنایقرآن دانسته وعرفان رایگانه راهگشای به سرملکوت معرفی کرد ودراین تفسیر ازهمان روش پیامبر اکرم استفاده کرد که دعوت به خداوند ووحدت حقه حقیقیه او وعالم جان وملکوت ووصول به مقام ولایت بوده باشد.جانهای گرسنه رااشباع.وعطش زدگان معارف راسیراب واز دوعالم ملک وملکوت بهرهور ساخت داستان تاثیر جن درنفوس بشری تاسرحدی است که خداوند متعال درقرآن کریم ازباب سنت قطعیه خود که برای دعوت انبیاه ومرسلان ازجانب خوددشمنانی راازطائفه انسان برمیگماشته است تادرصددزحمت برآیندومشکلات وموانعی درراه دعوت وتبلیغ رسالت الهیه ایجادکنند.همچنین دشمنانی ازطائفه جن رانیز برای این منظور برمیگماشته است تابادشمنان انسی همدست شده وتوامأ درراه انبیاه وکیفیت تبلیغ وهدایتشان سدراه شوند تادعوت پیامبران ازروی جد وجهد وتعب ورنج ومجاهده صورت پذیردپناه بردن به خدا ازشر وسوسه های شیاطین جنی وانسی آیه :وهمینطور که برای توهست. مابرای هرپیغمبری شیاطینی ازانسان وازجنیان قراردادیم تا بعضی ازآنها به بعضی دیگر سخنان آراسته ودلفریب بدون محتوی وواقعیت رابه جهت گول زدن آنها برسانند.واگر پروردگارت میخواست.ایشان نمیتوانستند چنین کاریراانجام دهند پس تو ای پیامبر ایشان رابادروغشان واگذاروتااینکه به گفتار فریبنده وغرورآور آن اهریمنان.دلها واندیشه های آنانکه به آخرت ایمان نمیاورند گوش فرادهند ودل سپرده وخشنودگردند ودرآن گناه وزشتی وسوء عاقبت که آن اهریمنان درآن درافتاده اند ومرتکب شوندبنابراین .انسان بایدازشراین شیاطین جن به خداپناه برد همانطور که ازشیاطین انسی به خداپناه میبردشیطان به معنای شروراست وهمه جنیان شیطان نیستند.همچنانکه همه انسان ها شیطان نیستند.شیطان جنی آن جنی است که کافراست واسلام نیاورده است وکارش خرابی وشرارت وشیطنت است. همانطور که شیطان انسی آن انسانی است که مسلمان نیست وکارش اضراروافسادوشررسانیدن است شیاطین ازجن باشیاطینی ازانسان رفاقت دارند ومسلمانانی ازجن درصدد کمک واعانت وبهره رسانیدن به مسلمانان ازانسان میباشندشیاطین انسی ازظاهر وبرون درانسان وسوسه میکنند وباسخنان دلفریب وغرورآفرین راه مستقیم انسان راکج میکنند وبه اهداف فاسدخود که نتیجهشان خسران وندامت است وی رامیکشاننداماشیاطین جنی ازباطن ودرون درانسان وسوسه مینمایند.وباایجاد خاطرات پریشان .افکار بیمانه وآراء فساد وکاسده اوراتحریک میکنند وبرای انجام کارهایی که درشرارت ودرخباثت باهم اشتراک دارنددعوت نموده وبرآن امرترغیب وتشویق مینمایندوسوسه عبارت است ازخاطراتی که برای مصلحت انسان نیست بلکه اورا روش مستقیم ونهج قویم بازمیداردآیه:بگو ای پیامبر من پناه میبرم به پروردگارمردم.پادشاه وصاحب اختیار نفوس مردم.خدا ومعبود ومقصود مردم ازشروسوسه شیطان ووجود شروری که دائما ظهورمیکندوسپس پنهان میشود وبرای تصرف دل حمله وگریزدارد.آنکه درسینه های مردم وسوسه میکندخواه ازجنس جن باشد وخواه ازجنس انسانمجلسی رضوان الله علیه ازرسول خداصلی الله علیه وآله وسلم روایت نموده است که:چون میخواست رسول الله بخوابدآیه الکرسی راقرائت مینمودومیگفت:جبرائیل به نزد من آمد وگفت:یامحمد!ان عفریتامن الجن یکدیک فی منانک.فعلیک بایه الکرسی.ای محمد!یک شخص ازروسای شیاطین که نافذالامر وکاربراست وبسیارزشت وخبیث است .درهنگامی که بخواب میروی درصددآزار واذیت توبرمی آید.بنابراین دروقت خوابیدن برای دفع شراوآیه الکرسی رابخوان مادراین بحث ها خواستیم فقط به آیات قرآن اکتفا کنیم تاحجتی قاطع برای منکرین وجود جن وتاثیرات سوء آن ها باشد.وگرنه روایات مستفیضه چه از شیعه وچه ازعامه فوق بسیاربسیارزیاداست وبحث درآنهازمانی بسیارطولانی میخواهدنمونه هایی ازمشاهده خارجی جنیان درزمان مااماازجهت مشاهده خارجی جنیان.مابه نقل حکایات وارده درکتب وتاریخ نمیپردازیم فقط به نقل چندموردازمشاهدات زمان فعلی ماکه موثقین حکایت نموده اند اکتفامیکنیم روزی حضرت استادعلامه طباطبایی قدس الله سره الشریف درضمن بیان اینکه تقسیم آیه مبارکه: بسم الله الرحمن الرحیم رادرمربعات به حروف ابجد.برای رفع جنیان وافراد مبتلا به جن مفیداست.میفرمودندیک روز درجایی که من هم حضورداشتم ومشاهده میکردم.سخن ازاین به میان آمد که آیاجنیان میتوانند ازدربسته واردشوند ویاازصندوق سربسته اشیایی رابیرون بیاورند وببرندیانه که یکی ازحضار که خود درتسخیر جنیان مدعی بود میگفت:میتوانند!جنیان ازصندوق سربسته وقفل زده شده میتوانند چزهایی بیرون آورنددرهمان مجلس رختدانی راکه بزرگ بود ودرکنار اتاق بودودرداخل آن بقچه های لباس بود به میان اتاق آوردندوچندقفل محکم برآن زدند.وسپس مردی وزین وسنگین هیکل هم برروی آن رختدان نشست ناگاه مابالعیان دیدیم .بقچه های لباسها همگی درخارج ازصندوق روی زمین چیده شده است.بسیارمتعجب شدیم.دراین حال آن مردجسیم وقوی بنیه ازروی صندوق برخاست وقفلها راباز کردند چون درصندوق جامهدان رابلند کردند مادیدیم که ابدا درآن بقچه لباسنیست.صندوق خالی استداستان احضارجن توسط آقای بحرینی درمحضرحضرت علامه طباطبایی دیگرفرمودند:روزی آقای سید نورالدین آقازاده کوچک ایشان.درتهران که بودم نزدمن امد وگفت آقاجان.بحرینی درتهران است میخواهید من اورافورااینجا نزدشما بیاورم؟وآقای بحرینی یکی ازافرادمعروف ومشهوردراحضارجن وازمتبحرین درعلم ابجد وحساب مربعات است.گفتم :اشکال نداردسیدنورالدین رفت وپس ازیکی دوساعت آقای بحرینی راباخود آورد ودرمجلس نشست وسپس چادری راآوردند ودوطرفش رابه دودست من دادند ودوطرف دیگر رابه دست های خودگرفتند واین چادر که بدست مابود تقریبا بفاصله دووجب اززمین فاصله داشت دراین حال جنیان راحاضر کرد وصدای غلغله وهمهمه شدیدی درزیرچادربرخاست .چادر به شدت تکان میخورد که نزدیک بودازدست ماخارج شود ومن محکم نگاه داشته بودم.وازطرفی آدمکهایی به قامت دووجب درزیر چادر بودند وبسیار ازدحام کرده بودند وتکان میخوردندورفت وآمدداشتندمن باکمال فراست متوجه بودم که این صحنه .چشم بندی وصحنه سازی نباشددیدم.نه.صددرصدوقوع امرخارجی استدراین حال آقای بحرینی یک مربع سی ودوخانه ای کشید ومن تابه حال چنین مربعی رانشنیده وندیده بودم .وچون سیرمربعات چهاردرچهار ویاپنج درپنج است وسیرمربعات هرچه باشد مانند مربع صد درصد براین منوال است .ولی مربع سی ودو خانه ای.درهیچ کتابی نبودوآقای بحرینی ازمن سوالاتی مینمود ویادداشت میکرد وجواب میداد.وازبعضی ازمشکلات ماکه هیچکس اطلاع برنداشت جواب گفت .جوابها همه صحیح بود من آن روزبسیارتعجب کردم.مانندآقای ادیب که ازشاگردان برادرمن.آقا سید محمدحسن بود.وچون روح مرحوم قاضی رحمه الله راحاضر کرده بود وازرفتار من سوال کرده بود فرموده است روش اوبسیارپسندیده است فقط عیبی که دارد آنست که پدرش ازاوناراضی است ومیگوید درثواب تفسیری که نوشته است مراسهیم نکرده است چون این مطلب رابرادرم ازتبریز بمن نوشت من باخودگفتم.من برای خودم درتفسیر ثوابی نمیدیدم .تاآنکه آن راهدیه به پدرم کنم.خداوندااگر تو برای این تفسیر پوابی مقدرفرموده ای .همه آن رابه والدین من عنایت کن.وما همه رابه آنها اهداء میکنم پس ازیکی دوروز کاغذدیگری ازبرادرم آمد ودرآن نوشته بود که:چون روح مرحوم قاضی رااحضار کرد مرحوم قاضی فرموده بودنداینک پدر ازسید محمد حسین راضی شده .وبواسطه شرکت درثواب بسیارمسروراستوازاین اهداء ثواب هم هیچکس خبرنداشت مشاهده آثارجنیان درمشهدمقدس توسط آیه الله حاج شیخ محمد کاظم دامغانی جناب محترم آیه الله حاج شیخ محمد مهدوی دامغانی که ازعلمای برجسته شهرمقدس مشهد رضوی علیه السلام هستند فرمودند:مرحوم آقای سیدابوالحسن حافظیان که ازشاگردان مرحوم حاج شیخ حسنعلی نخودکی اصفهانی اعلی الله مقامه الشریف بوده است دراثر خبط واشتباهی که درامری ازامورنموده بودوبادستورات مرحوم شیخ درست نبود موردغضب شیخ واقع شدمرحوم شیخ به اوگفت یا اجازه اعمال تمام چیزهای راکه بتو داده ام میگیرم ویاتو راتبعید میکنم مرحوم حافظیان حاضر به تبعید شد شیخ به اوفرمود:بایدده سال تمام به هندوستان بروی واصلا دراین مدت به مشهدنیایی وپسازآن پانزده سال دیگرهم بمانی.ودراین مدت کم وبیش اگربه مشهدبیایی اشکال ندارد.وبعدازآن پانزده سال اگرخواستی به مشهدبیایی ومتوطن گردی اختیار باتوست آقای حافظیان ده سال به هندوستان رفت وپس ازآن گاه وبیگاهی به مشهدمشرف میشد.وازجمله.دریکی ازسفرهایی که بعدازسپری شدن ده سال.به مشهدآمده بود داستانی اتفاق افتاده بود که حل آن راایشان نمودومن خودم شاهد قضیه بودم توضیح آنکه:یکی ازاهل منبر کرمانشاه به نام مرحوم صدر دوسه سالی بود که به مشهد آمده ودراینجا اقامت گزیده بود.یک روزبه نزدپدرم .آیه الله حاج شیخ محمدکاظم دامغانی رحمه الله علیه آمد وگفت:جنیان درمنزل ما راخیلی اذیت میکنند سروصداراه میاندازندنمیگذارند بخوابیم ماراازخواب بیدارمینمایند.میبینیم چرخ چاه مشغول گردیدن است وآب راازچاه بیرون میاورند ودوباره درچاه میریزند.ولی کسی رانمیبینیم.وفقط همینقدرمیبینیم که چرخ در حرکت استمرحوم پدر ما به وی گفتند:من خیلی میل دارم که خودم باچشم خودم بعضی ازاین کارها راکه میکنند ببینم این بار اگرکاری کردندکه قابل دیدن بودبیاییدوبماخبردهیدیک روزمرحوم صدر به منزل ماآمدند وگفتند:آمده اند ودرصندوق لباسها رادرآورده اند وبه دیواراتاق آویزانکرده اندمرحوم پدرم حرکت کرد.ومن درمعیت ایشان بودم آمدیم درمنزل ودیدیم لباسهارابدون ترتیب ازلباسهای زنانه وبچگانه وغیره همینطوربه دیوار چسبانده اند ولباسها بدون میخ ویاچیزدیگری به دیوارها ست.وهمینکه به یکی ازآنها دست میزدیم میافتاداین منظره بسیارجالب وشگفت انگیز بود وبرای پدرم امری بدیع ونادیده بشمار میرفتمرحوم پدرم این قضیه رابه مرحوم حافظیان که درمشهد بودند.گفتند.وایشان دستوری داد.ویاکاری کرد که دیگر جنیان متعرض ومزاحم مرحوم صدر نشدندحجتیت قرآن کریم براصل حجتیت ظهورات است .یعنی اگربه بشراجازه داده میشدکه بتواندکلمات راطبق معنی ومراد ظاهر آنحمل نکند.قرآن نه تنها ازعظمت مینشست.بلکه درردیف کوچکترین وپناه برخدا بی کم مایه ترین کتاب ازکتب معمولیه درمیامد.وهمانند کتب افسانه وداستانهای بی اساس ومثل کتابهای افسانه وداستانه ی بی اساس هزار ویک شب وحسین کردمیشد.درحالیکه اعلی کتاب است که براساس حجتیت ظهورات ازملااعلی به عالم اعتبار نزول کرده استدرقرآن کریم شیطان وجن رابه معنای میکرب دانستن .روشن ترین ***** وتعدی ازاین اصل کلی است.واضح ترین مصداق تفسیربه رأی که شدیدا درلسان حضرت رسول الله وائمه اهل بیت علیهم السلام نهی شده است .
    خداپشت وپناهتون