مرغ نوروزی یا یاعو، پرندهایست از خانواده کاکاییان (laridae) که گونههای مختلفی دارد. گونهها مرغ نوروزی کوچک [ویرایش] مرغ نوروزی کوچک که نام علمی اش Larus minutus است، در اروپای شمالی و آسیا زندگی میکند.دستههای کوچکی از این پرنده نیز در بخش هایی از شمال کانادا وجود دارند. این پرنده مهاجر است، در زمستان به سواحل اروپای غربی، مدیترانه و -تعداد کمی- به شمال شرقی آمریکا کوچ میکنند. مرغ نوروزی کوچک، کوچکترین گونه خانواده خود است. طول این پرنده بین ۲۵ تا۲۷ سانتی متر و طول بالهای آن ۷۵ تا ۸۰ سانتی متر و وزنش حدود ۶۸ تا ۱۳۳ گرم است. رنگ پرهای این پرنده خاکستری کم رنگ است. نوک آن باریک و سیاه وپاهایش قرمز تیره است. مرغ نوروزی کوچک پس از سه سال بالغ میشود. این پرندگان غذای شان را از سطح آب-معمولاً با شیرجه زدن- پیدا میکنند و میخورند، حشرات کوچک را نیز در هوا شکار میکنند.