استفاده مجرمانه از سلاح سرد، مجازات دارد " [FONT=arial, helvetica, sans-serif]محل کارم در حاشيه شهر قرار دارد و با توجه به اين که سرويس رفت و آمد در اختيار ما گذاشته شده است ولي گاهي به علت مشغله کاري به سرويس هاي رفت و آمد نمي رسم و مجبورم از خودروي شخصي استفاده کنم. براي يک خانم سوار شدن در خودروهاي شخصي آن هم ساعت 8 يا 9 شب کمي ترس آور است بنابراين هميشه در کيفم يک چاقو دارم تا در مواقعي که احساس خطر کنم بتوانم از آن استفاده کنم، آيا از نظر قانوني اين کار جرم است؟[/FONT] [FONT=arial, helvetica, sans-serif]سلاح در يک تقسيم بندي کلي به سلاح سرد و گرم تقسيم مي شود. سلاح سرد خود به سلاح سرد جنگي و سلاح سرد غيرجنگي تقسيم مي شود و حمل و نگه داري سلاح سرد جنگي مانند انواع سرنيزه هاي قابل نصب روي تفنگ و انواع کاردهاي سنگري متداول در نيروهاي مسلح يا مشابه آن ها مانند شمشير و مانند آن هر چند که هيچ استفاده اي از آن نشود به موجب مواد يک و 2 قانون تشديد مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و قاچاقچيان مسلح مصوب 26/11/1350 و بنا به فهرست انواع اسلحه سرد جنگي و شکاري موضوع تبصره 2 ماده يک قانون تشديد مجازات، قاچاق اسلحه و مهمات محسوب مي شود. چنان چه حمل کننده و نگه دارنده سلاح هاي سرد جنگي به وسيله آن سلاح مبادرت به تظاهر يا قدرت نمايي کند يا آن را وسيله مزاحمت اشخاص يا اخاذي يا تهديد قرار دهد علاوه بر مجازات جرم نگه داري و حمل سلاح سرد جنگي، مطابق ماده 617 قانون مجازات اسلامي به مجازات جرم قدرت نمايي با چاقو محکوم خواهد شد. نگه داري و حمل سلاح سرد غيرجنگي مانند کارد آشپزخانه و انواع چاقوهاي ساده جرم تلقي نمي شود و مجازاتي براي آن در نظر گرفته نشده است مگر اين که شخص نگه دارنده يا حمل کننده سلاح، از آن استفاده مجرمانه کند. بر اساس ماده 617 قانون مجازات اسلامي« هر کس به وسيله چاقو يا هر نوع اسلحه ديگر تظاهر يا قدرت نمايي کند، يا آن را وسيله مزاحمت اشخاص يا اخاذي يا تهديد قرار دهد يا با کسي گلاويز شود در صورتي که از مصاديق محارب نباشد به حبس از 6 ماه تا 2 سال و تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد و چنان چه محارب شناخته شود محکوم به حد خواهد شد.»[/FONT] [FONT=arial, helvetica, sans-serif]جواد تيموري کارشناس ارشد حقوق کيفري و مدرس دانشگاه[/FONT] __________________