انگليسي : Peregrine Falcon فرانسوي : Faucon pelerin لاتين : Falco peregrinus مشخصات : 38 تا 48 سانتيمتر ؛ اين پرنده به وسيله بالهاي دراز و نوكتيز و دمي كه به تدريج به سمت انتها كمعرضتر مي شود ، پرواز سريع و كبوتروار با بالزدنهاي كم دامنهتر ، توام با بالبازرويهاي طولاني مشخص مي شود . همچنين با جثهاي در حال كلاغ و در حالت نشسته از روي سبيلهاي پهن و سياهش تشخيص داده مي شود . پرنده نــر تارك نسبتا سياه و سطح پشتي خاكستري سربي دارد ، سطح شكمي آن سفيد مايل به نخودي است ، با راهراه عرضي سياه و باريك . پرنده ماده بهطور قابل ملاحضهاي بزرگتر و اغلب پررنگتر است . سطح پشتي در پرنده نابالغ قهوهاي پررنگ و سطح شكمي نخودي رنگ و رگهرگه مي باشد ( راهراه عرضي ندارد ) . در هنگام شكار با بالهاي تقريبا بسته ، با سرعتي سرسامآور و بطور عمودي بر سر طعمه فرود ميآيد . غذاي عمده آن پرندگان تا حد كبوتر و كوكر و امثال آن است . زيستگاه : مناطق باز ، كوهستانها و صخرههاي مرتفع . زمستانها در نواحي باتلاقي نيز ديده مي شود . روي پرتگاههاي پرشيب ، كمركش كوهها و گاهي روي ساختمان ها آشيانه مي سازد . پراكندگي : بحری از جمله پرندگانی است که در گذشته در ايران و در فصل زمستان فراوان بوده است و اما در حال حاضر با اينكه از جمله پرندگان و گونههاييست كه در دنيا داراي ارزش بالاييست ، در معرض خطر انقراض نسل قرار گرفته است . شايان ذكر است بحري به تعداد خيلي كم در ايران زادوولد مي كند . __________________