انگليسي : Hobby فرانسوي : Faucon Hobereau لاتين : Falco Subbuteo مشخصات : 30 تا 35 سانتيمتر ؛ اين پرنده هواگردترين نوع شاهينها است ، با پروازي سريع مانند بحري ، ولي بالهايش درازتر و دمش كوتاهتر بنظر مي رسد ( مثل يك پرستوي بزرگ ) . چلچله ، چكاوك و امثال اينها را شكار مي كند و بخصوص هنگام غروب از حشرات در حال پرواز تغذيه مي كند ، وقتي نشسته است ، بنظر باريك و جمعوجور مي آيد . رانها و زير دم آن بلوطي رنگ است . سبيلهاي نوكتيزش از سبيلهاي بحري باريكتر است و سطح شكمي آن راهراه طولي نزديك به هم دارد ( نه راهراه عرضي ) پرنده نابالغ ئرسطح پشتي به رنگ قهوهاي مايل به سياه و در سطح شكمي داراي راهراه طولي نزديك به هم است و فاقد رنگ بلوطي روي رانها و زير دم مي باشد . تفاوتهاي اين پرنده با دليجه عبارت است از بالهاي درازتر ، باريكتر و عقب كشيدهتر ، نوار شاربي و رنگ بلوطي روي رانها و زير دم . زيستگاه : مناطق باز با درختان پراكنده و بيشهها و داخل شهرها . . بالاي درخت و بر روي لانههاي متروك پرندگان خانواده كلاغ ، آشيانه مي سازد . پراكندگي : لیل پرنده ای است که در گذشته نچندان دور و تابستانها فراوان بوده است و اما در حال حاضر اطلاع دقيق و مستندي از وضعيت پراكندگي و زادوولد اين پرنده در دست نيست . __________________