انگليسي : Alpine Accentor فرانسوي : Accenteur alpin لاتين : Prunella Collaris مشخصات : 18 سانتيمتر ، از صعوه جنگلي بزرگتر ، پرجثهتر و رنگش روشنتر است ولي رفتاري شبيه به ان دارد . به وسيله چانه و گلوي تقريبا سفيد با خالهاي سياه ، سينه خاكستري ، پهلوها با رگههاي پهن بلوطي ، دو خط بالي سفيد نا منظم و انتهاي نخودي رنگ شاهپرهاي دم مشخص مي شود . سطح پشتي آن رگهرگه قهوهاي مايل به خاكستري است ، پاهايي به رنگ قرمز مرجاني دارد . پرنده نابالغ گلويش خاكستري و بدون خال است . زيستگاه : دامنه سنگي كوهستانها تا حد برف . زمستان را در نقاط كم ارتفاع مي گذراند و در سوراخ بين سنگها و يا بين گياهان لانه مي سازد . پراكندگي : صعوه کوهی از جمله پرندگان بومی ایران و از پراکندگی نسبتا فراوانی برخوردار است . اخيرا زادوولد آن از كوههاي كپتداغ در شمال خراسان گزارش شده است . __________________