تاريخ كهن و ميراث فرهنگي ايران همواره مورد توجه بسياري از شرق شناسان و باستان شناسان غربي بوده است. "ديويد داون" از جمله باستان شناساني است كه علاقه زيادي به فرهنگ و تاريخ ايران زمين دارد و در پنجاه سال گذشته سفرهاي متعددي به ايران داشته است. ديويد داون كه سردبير مجله حفاري هاي باستان شناسي (Archaeological Diggings) است، مي گويد: "ايران جذابيت هاي بي شماري دارد و همواره مرا مجذوب خودش كرده است. من اولين باري كه به ايران سفر كردم با كشوري خشك و دست نخورده روبرو شدم كه وقتي به شهرهايش مي رسيد باغهاي زيبايي در آن مي بينيد و اين تضاد جالبي است." ديويد داون در طي سفرهاي خود عكس هاي قديمي و زيبايي را از مردم و آثار باستاني ايران گرفته است. اين عكس ها عمدتا در دهه هاي پنجاه و شصت ميلادي (دهه هاي سي و چهل خورشيدي) گرفته شده است. اين عكس ها برگرفته از آرشيو مجله "حفاري هاي باستان شناسي" است. در جاده هاي جنوب ايران با كارواني كه ديويد داون خود آن را ساخته بود. اولين سفر او به ايران در سال ۱۹۵۸ به همراه همسر و چهار فرزندش بود. بعدها همسرش "گلدي داون" شرح مشاهدات خود را در كتابي به نام "۲۱ هزار مايل ماجراجويي" منتشر ساخت. بيستون در نزديكي كرمانشاه: ديويد داون از طرفداران پرو پا قرص باستان شناسي انجيلي است و يكي از دلايل علاقه او به ايران، ذكر نام قديم ايران، پرشيا، در كتاب مقدس بوده است. شوش: ديويد داون در ايران بيشتر به اماكني سفر مي كرد كه كه در انجيل از آن نام برده شده است. او مي گويد: "از نظر انجيل، اتفاقات تاريخي كه در ايران قديم رخ داده براي من جالب بوده است." آرامگاه استرومردخاي در همدان شير سنگي در همدان. ديويد داون مي گويد: "من خاطرات زيادي از ايران دارم و هيچگاه مشكلي در سفرهايم با مردم ايران نداشته ام." ديويد داون، نود ساله، در حالي كه منشور حقوق بشر كوروش را در دست دارد. او سردبير مجله حفاري هاي باستان شناسي است. اين مجله ۲۵ سال است كه در استراليا منتشر مي شود. بازار فرش در يكي از شهرهاي ايران ديويد داون مي گويد: "به ياد مي آورم اولين باري كه به ايران سفر كردم ساعت هاي متمادي در پشت مرز معطل مانديم. جاده هاي ايران در آن زمان پر از چاله و چوله بود." اوتصمیم دارددراینده سفری به ایران داشته باشد