1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

طناز طباطبايي: هيچ وقت دوست نداشتم سوپراستار شوم

شروع موضوع توسط (̅(َ_̅_̅(َ)ڪے ‏16/5/11 در انجمن سینمای ایران

1. Sert oğul

امتیاز دستاورد:
    113
    حرفه:
    IOG
    خبرگزاري فارس: «طناز طباطبايي» با اشاره به اين كه هيچ وقت دوست نداشتم سوپراستار شوم، گفت: به صورت تجربي كار با كارگردانان مختلف كار كردم و «مرهم» فرصت ويژه‌اي براي من بود.

به گزارش خبرنگار سينمايي فارس، شامگاه يكشنبه 25 ارديبهشت نشست فيلم سينمايي «مرهم» با حضور «عليرضا داودنژاد» (نويسنده و كارگردان)، «طناز طباطبايي»، «رضا داوودنژاد» (بازيگران)، «امير قادري» (مجري و منتقد) و جمعي از اهالي رسانه در قالب هفتمين نشست اتاق رسانه سينماي ايران در فرهنگسراي رسانه برگزار شد.
    برپايه اين گزارش، «طناز طباطبايي» از اين كه «عزت‌الله انتظامي» در افتتاحيه جشنواره فيلم شهر از بازي او به نيكي ياد كرده، ابراز خوشحالي كرد و اظهار داشت: اين اتفاق بي‌شك يكي از اتفاقات عالي و بي‌نظير زندگي من است كه در ذهنم تا ابد خواهد ماند، «عزت‌الله انتظامي» يكي از بازيگران به يادماندني سينماي ايران است.

* عليرضا داودنژاد: «مرهم» با كليشه‌هاي رايج سينما ساخته نشده است

به گزارش فارس، در ادامه اين نشست «امير قادري» از «عليرضا داودنژاد» در مورد اين كه از اكران فيلم راضي هستيد يا خير، سوال كرد كه وي در پاسخ، بيان داشت: بله، از اكران فيلم «مرهم» راضي هستم به دليل اين كه فيلم من فاقد سوپراستار است، به نظرم قبل از اكران فيلم بايد معرفي مي‌شد اما ما پشتوانه تبليغات رسانه‌اي نداشتيم.
    برپايه اين گزارش، در ادامه «امير قادري» از «عليرضا داودنژاد» در مورد حمايت جمعي عده‌اي از سينماگران سوال كرد كه در نهايت به ضرر خود فيلم است كه وي در پاسخ، خاطرنشان كرد: سه فيلم «جدايي نادر از سيمين»، «اخراجي‌ها 3» و «مرهم» به نظر من كارهاي اجتماعي، غير كليشه‌اي و تازه‌اند و در شرايط حال حاضر سينماي ايران كه مسئولان از آثار حمايت نمي‌كنند، احتياج به حمايت دارند.
    كارگردان «نياز» در ادامه افزود: هر كسي كه به من گفت فيلم‌ات خوب است، به او گفتم راجع به فيلم بنويس. اگر فيلم معرفي و حمايت مي‌شد، من احساس تنهايي نمي‌كردم و فكر مي‌كنم در اين شرايط بايد خود بچه‌هاي سينما به وسط بيايند و از آثار يك ديگر حمايت كنند.
    كارگردان «مصائب شيرين» ادامه داد: به نظر من يكي از گرفتاري‌هاي ما اين است كه راجع به كارهاي ساير همكاران‌مان حرف نمي‌زنيم. من فيلمي ساختم و همكارانم احساس كردند كه فيلم بايد سر و صدا داشته باشد ضمنا معتقدم كه فيلم من با كليشه‌هاي رايج سينما ساخته نشده است و يكسري ابتكار و خلاقيت هم در آن نهفته است.
    به گزارش فارس، در ادامه اين نشست «امير قادري» از «عليرضا داودنژاد» در مورد نحوه فيلمبرداري و چيدمان ميزانسن متحرك سوال كرد كه وي در پاسخ، اظهار داشت: اين كار بايد طراحي مي‌شد و من همزمان با دو دوربين فيلمبرداري كردم و ميزانسن‌بندي نيز در طول كار به دست مي‌آمد. ميزانسن متحرك نيز به خاطر تعدد بازيگران در طول كار بود.
    كارگردان «هشت پا» ادامه داد: «مرهم» از سال 87 كليد خورد و زمينه چيني‌ها شكل گرفت و من روي فيلمنامه بسيار فكر كردم و چند بار بازنويسي شد تا سال 88 با «طناز طباطبايي» صحبت كردم و با گروه آشنايش كردم و او رفته رفته با گروه دمخور شد و اواخر سال 88 كار كليد خورد و چهار سال نيز تا اكران به طول انجاميد.
    كارگردان «هوو» ادامه داد: من با كاركردن با هنرپيشه‌هاي حرفه‌اي مشكلي ندارم و «طناز طباطبايي» بابت بازي در اين فيلم ار من تقريبا هيچ دستمزدي نگرفت اما ساخت اين نوع فيلم مقرون به صرفه نيست چرا كه اين نوع كار بايد سالي دو فيلم بسازي اما «مرهم» حاصل چهار سال تلاش من است.
    داودنژاد ادامه داد: اينگونه فيلم‌ها بازار ندارد چون سفارشي نيست و من هم از سانسور در كارهايم بييزارم چرا كه سوبسيد يك نوع حق‌السكوت است و در فضايي كه نتواني در جامعه براي مردم فيلم بسازي بايد به كليشه و فيلمفارسي رجوع كني.
    در ادامه «امير قادري» از «عليرضا داودنژاد» در مورد كمبود نور در فيلم سوال كرد كه وي در پاسخ، خاطرنشان كرد: اين طور نبود كه اصلاً نور استفاده نكرديم و اين نوع سينما از نظر زيبايي‌شناسي بدون استفاده از نور ايرادي ندارد اما «رضا شيخي» به من گفت به دليل وضوح هر چه بهتر تصاوير از منابع نوري استفاده كنيم و تا آنجا كه لازم بود ما منابع نور را به اندازه‌اي كه نگاتيو كار لازم داشت، تقليل داديم.
    به گزارش فارس، در ادامه اين نشست يكي از حضار از «عليرضا داودنژاد» در مورد تناقض بين شخصيت‌ها سوال كرد كه وي در پاسخ، اظهار داشت: اصولاً فكر مي‌كنم وقتي فرهنگ رسمي كشور از واقعيت به دور است و ما همه گرفتار تعارضاتي در زندگي هستيم روابط بين افراد تيره و تار مي‌شود و در اين فضا بهترين راه كسب درآمد، روي آوردن به قاچاق است.

* طباطبايي: هيچ وقت دوست نداشتم سوپراستار شوم

به گزارش فارس، در ادامه اين نشست «امير قادري» از «طناز طباطبايي» در مورد نحوه بازي در اين فيلم كه چقدر به جنس زندگي نزديك بود سوال كرد كه وي در پاسخ، اظهار داشت: به نظر من بازيگر خوب بازيگري است كه زندگي را درك كند و در جاهايي كه به آن نياز دارد از حافظه اطلاعاتي خود استفاده كند و به موقعيت نقش بي‌افزايد.
    وي در ادامه افزود: تمام سعي من اين بود كه بخش اعتياد در آخرين مرحله و بخش زندگي را در اولين مرحله كاري خود قرار دهم و «عليرضا داوودنژاد» به من كمك كرد تا واكنش لحظه‌اي سر صحنه داشته باشم و با مادربزرگي كار كردم كه خيلي چيزها از او ياد گرفتم. اين در حالي بود كه بعضي اوقات يادم مي‌رفت كه جلوي دوربين هستم و در نهايت، سعي كردم نقش «مريم» را زندگي كنم.
    برپايه اين گزارش، در ادامه «طناز طباطبايي» بيان داشت: امروزه جهان‌بيني‌ها متفاوت شده و مي‌توان بهتر يك نقش را ملموس ايفا كرد. البته من هيچ وقت دوست نداشتم سوپراستار شوم، به صورت تجربي كار با كارگردانان مختلف كار كردم و «مرهم» فرصت ويژه‌اي براي من بود.
    طباطبايي در پاسخ به يكي از حضار ادامه داد: در مورد بازي در «پسر تهروني» نيز من يك اعتقادي دارم كه بازي در برخي نقش‌ها اعتقادم نيست اما اين فيلم نيز در ژانر خودش خوب فروخت و براي جهت‌دهي من به مسير اصلي لازم بود. بعد از «مرهم» سعي دارم با كارگردانان جوان كار كنم تا بتوانم هر چه بيشتر دست به تجربه‌گرايي بزنم.

* داودنژاد: ‌سينماي ايران با دور شدن از واقعيت زندگي يك سينماي مرده است

در ادامه يكي از حضار از «عليرضا داودنژاد» در مورد استفاده از نابازيگر زياد در آثار سينماي ايران سوال كرد كه وي در پاسخ، اظهار داشت: چرا مي‌شود اما آموزش مي‌خواهد كه به درد سينماي ايران نمي‌خورد. يعني اين كه كارگاه‌هاي آموزشي باشد كه نابازيگران را به صورت تجربي جلوي دوربين ببرد كه اين راهي طولاني است...
    داودنژاد با اشاره به اين كه سينماي ايران با دور شدن از واقعيت زندگي يك سينماي مرده است، ادامه داد: به نظر من سينماي ايران بايد به ريشه‌ها بپردازد و از سينمايي كه از زندگي دور مي‌شود، جدا شود. رسيدن به چنين سينمايي به نظر من اشتباهي نابخشودني است.
    به گزارش فارس، در ادامه اين نشست يكي از حضار از «عليرضا داودنژاد» در مورد تلخي فيلم «مرهم» سوال كرد كه وي در پاسخ، خاطرنشان كرد: اولا من طعنه به سنت و مدرنيته نزدم و در اول فيلم مادربزرگ را نياز داشتم، ثانياً من راجع به دختر فراري و گرفتاري‌هايشان را محدود و كمرنگ نگاه كردم و واقعت تلخ‌تر بود.
    داوودنژاد ادامه داد: سرنوشت اين دخترها خيلي فجيع‌تر است و من در «مرهم» با جامعه نگاه خوشبينانه داشتم اما عمق فاجعه عميق‌تر است و فكر مي‌كنم اين مسير خيلي تكان دهنده است و ضمنا من مادر را مام وطن فرض كردم. بهترين پناه براي اين دختران فراري بازگشت به خانواده است چرا كه آغوش خانواده بهترين پناهگاه است و من به برگشت به مام وطن اعتقاد دارم.
    به گزارش فارس، در پايان اين مراسم نيز «عليرضا داودنژاد» نيز، خاطرنشان كرد: اين فيلم يك كار گروهي بود و با كمك تمام عوامل در ساخت اين فيلم نقش تعيين كننده دارد و در مورد كستينگ نيز چون دوست داشتم زندگي در جريان باشد از آدم‌هايي كه مي‌شناسم، استفاده كردم.
    اين نشست با اهدا لوح تقدير به مدعوين به اتمام رسيد.