1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

گفت‌وگو با لیدا عباسی بازیگر نقش فخری در سریال «ساختمان 85»

شروع موضوع توسط Amin ‏5/12/10 در انجمن سینمای ایران

1. کاربر فوق حرفه ای

امتیاز دستاورد:
    83
    آدم‌های ساختمان 85 قابل باورند
    لیدا عباسی در فیلم‌های زیاد و متفاوتی بازی كرده است. از فیلم‌های توفیق اجباری، عینك دودی و دختر ایرونیصاحبدلان، وفا و عبور از پاییز.
    برای او بازی در نقش‌های كوتاه جذاب است، البته به شرطی كه نقش خوب باشد و قابلیت این كه در ذهن مخاطبان ماندگار شود را نیز داشته باشد (البته این را هم بگوییم كه او بسیار باوسواس به سمت انتخاب‌هایش می‌رود)‌. لیدا عباسی این روزها در سریال «ساختمان 85» آخرین اثر مهدی فخیم‌زاده در شبكه 2 سیما بازی دارد، سریالی پلیسی كه او برای اولین‌بار این ژانر را تجربه می‌كند.
    گرفته تا سریال‌های

می‌گویند شما از بازیگرانی هستید كه بسیار باوسواس به سمت یك نقش می‌روند و از این نظر بسیار گزیده‌كار هستید. چرا؟
    همین طور است. همیشه سعی كرده‌ام كارهایم را انتخاب كنم و كمتر كاری را با اكراه انجام داده‌ام. چون دوست دارم بعدها كه به كارهایم نگاه می‌كنم از آنها راضی باشم.

معیارتان برای انتخاب یك نقش چیست؟ و نسبت به گذشته چقدر تغییر كرده است؟
    نسبت به گذشته كه تغییر كرده است، چون هم تجربه‌هایم بیشتر شده و هم چیزهای زیادی آموخته‌ام. به هر حال كارگردان و عوامل سازنده برایم مهم هستند؛ این كه قرار است جلوی دوربین چه كارگردانی بروم و همین طور چه افرادی كار را جلو می‌برند.

فیلمنامه چطور؟ برایتان اهمیتی دارد؟
    بله، ولی متاسفانه درحال حاضر بیشتر فیلمنامه‌ها در وهله اول آماده نیستند و در حین كار نوشته می‌شوند و به دست بازیگر می‌رسد كه در این صورت انتخاب هم برای بازیگران مشكل می‌شود، چرا كه واقعا این جوری كار كردن یك نوع ریسك‌كردن است ولی به نظر من اگر كارگردان خوب باشد حتما می‌داند كه چطور قصه را پیش ببرد.

چگونه با نقش‌هایتان روبه‌رو می‌شوید؟
    در ارتباط با نقش‌هایم مشكل چندانی ندارم و خیلی زود می‌توانم خودم را در قالب نقش پیشنهادی دربیاورم.

برویم سراغ ساختمان 85. چطور به جمع این گروه پیوستید؟
    از سوی حسین فلاح (دستیار آقای فخیم‌زاده)‌ این نقش به من پیشنهاد شد. فیلمنامه را به رغم این كه كامل نبود، خواندم. به هر حال از آنجا كه دوست داشتم با آقای فخیم‌زاده كار كنم این نقش، یعنی فخری را پذیرفتم.

كار با آقای فخیم‌زاده چطور بود؟
    عالی بود. واقعا كاركردن با ایشان مثل آموزش در كلاس درس است. او خیلی خوب كارش را بلد است و روی همه چیز اشراف دارد.

فكر می‌كنید نقش فخری در نهایت همان چیزی شد كه فكر می‌كردید؟
    من همه تلاشم را در ارتباط با كل نقش‌هایم می‌كنم. خب فخری هم مستثنا نبود. ضمن این كه آقای فخیم‌زاده راهنمای بسیار خوبی برایم بودند. برای همین خیلی زود توانستم به فخری برسم و او را در خودم پیدا كنم.

اساسا فكر می‌كنید قصه ساختمان 85 و آدم‌های آن قابل باور است؟ انگار همه آدم‌های بد در یك جا دور هم جمع شده‌اند.
    بله، به نظر من قابل باور است، چون از این‌گونه آدم‌ها در اطراف ما زیاد وجود دارد، ولی ما آنها را نمی‌بینیم. در ضمن معتقدم هر قصه‌ای كه ساخته می‌شود حتما مصداقی داشته است. ساختمان 85 را هم یك عده شریك و دوست با هم ساخته‌اند كه هر كدام خانواده‌اش را با خود آورده است. از این رو، این ساختمان خیلی دور از ذهن نیست.

پس خودتان قصه را دوست داشتید؟
    بله. برای اولین‌بار هم بود كه در یك سریال پلیسی ـ جنایی ایفای نقش می‌كردم و از این نظر برایم بسیار جذاب بود.

خودتان اهل مطالعه كتاب‌های پلیسی و جنایی هستید؟
    نوجوان كه بودم این‌گونه كتاب‌ها را بسیار می‌خواندم و دوست داشتم، ولی الان بیشتر به كتاب‌های تاریخی و دینی علاقه‌مندم و همین‌طور تاریخ ایران كه بسیار خواندنی است.

فكر می‌كنید مخاطبان هم توانسته‌اند مجذوب ساختمان 85 شوند یا صرفا از سر عادت بیننده آن هستند؟
    فكر می‌كنم این سریال توانسته مخاطبانش را جذب كند، چرا كه هم كشش خوبی دارد و هم چون پلیسی و جنایی است، می‌تواند ارتباط برقرار كند. به هر حال بینندگان ما حس كنجكاوی و پیگیری بالایی دارند و از این نظر كارهای پرحوادث و عجیب و غریب را دوست دارند.

وقتی قرار است ایفاگر نقشی باشید، چقدر به قضاوت مخاطبتان در آینده فكر می‌كنید؟
    خب، مخاطب برایم بسیار اهمیت دارد، زیرا اوست كه نمره قبولی را می‌دهد. اگر كاری را كه در آن بازی كرده‌ام مورد پسند قرار بگیرد، یعنی این كه من توانسته‌ام نقشم را خوب بازی كنم و اگر عكس این اتفاق بیفتد، لابد نتوانسته‌ام آن طور كه باید با نقشم ارتباط برقرار كنم.

خودتان بیشتر مایلید در چه نوع نقش‌هایی ظاهر شوید. در واقع چه نوع نقش‌هایی برایتان وسوسه‌برانگیز است؟
    برای من همه كاراكترها جالب و جذاب هستند و دوست دارم در همه نوع نقشی خودم را محك بزنم و این ریسك‌كردن را دوست دارم.

فكر می‌كنید مخاطب شما به واسطه كدام یك از نقش‌هایتان بیشتر شما را می‌شناسد؟
    فكر می‌كنم با فیلم‌های توفیق اجباری، دختر ایرونی و همین طور سریال قلب یخی.

راست می‌گویند فخیم‌زاده بسیار كارگردان سختگیری است. این مساله چقدر شامل حال شما شد؟
    بله، ایشان سختگیر است اما سختگیری‌شان در جهت بهبود كار است و تنها یك ژست نیست برای همین هم بیشتر كارهایشان به دل مخاطب نشسته است.

در این سریال به غیر از نقش خودتان با كدام یك از نقش‌های دیگر ارتباط برقرار كردید و آن را دوست داشتید؟
    نقش خانم نونهالی را در این كار بسیار دوست داشتم و معتقدم كه ایشان هم بخوبی از عهده این نقش برآمده است.

چرا؟
    چون او یك زن خاص است و اساسا این گونه نقش‌ها جای كار زیادی دارد و همین طور ایفای آن بسیار دشوار است.

فكر می‌كنید زن‌های تبهكار آن هم با این شرایط چقدر مابه‌ازای بیرونی دارند؟
    بسیار زیاد. گفتم این گونه شخصیت‌ها در كنار ما زیادند ولی ما آنها را نمی‌بینیم و كمتر باورشان می‌كنیم.

شما در سینما هم فعالیت می‌كنید. آیا بازی در سینما و تلویزیون برایتان تفاوت دارد؟
    خیر، من كار در تلویزیون و سینما را به یك اندازه دوست دارم و مهم برای من یك كار حرفه‌ای با شرایط خوب است، حال چه در سینما باشد و چه در تلویزیون.

شما نقش كوتاه هم زیاد بازی كرده‌اید. فكر می‌كنم از این نظر بلندی یا كوتاهی نقش برایتان اهمیتی نداشته باشد؟
    بله، من نقش‌های كوتاه زیاد كار كرده‌ام. فكر می‌كنم متفاوت‌ترین آنها هم در فیلم «عینك دودی» بود كه نقش یك زن دیوانه را بازی می‌كردم كه شوهرش را كتك می‌زد. در سریال «وفا» هم همین طور بود كه نقش یك دزد را بازی می‌كردم. اگرچه حضور بلندی نداشت اما تاثیرگذار بود. اساسا این كه نقش كوتاه باشد یا بلند برایم تفاوت چندانی ندارد. مهم این است كه نقش ماندگار باشد و به لحاظ ویژگی‌هایش این قابلیت را داشته باشد كه در ذهن مخاطب بماند.

خودتان مخاطب تلویزیون هستید؟
    بله، بخصوص در تنهایی‌ام بیشتر آن را می‌بینم.

اگر بخواهید ساختمان 85 را در یك جمله تعریف كنید، چه خواهید گفت؟
    مثل همه كارهای آقای فخیم‌زاده عالی است و ماندگار خواهد شد.

اگر روزی خودتان در ساختمان 85 گیر بیفتید چه خواهید كرد؟
    چه سوال جالبی. چون یك دفعه پرسیدید نمی‌توانم پاسخ دهم. ولی حتما یك راه فراری پیدا می‌كنم.

و سوال آخر این كه تعاملتان با سایر بازیگران در این سریال چطور بود؟
    همه دوستان خوب بودند و فضای پشت صحنه هم مطلوب بود. چرا كه یك كارگردان حرفه‌ای كار را جلو می‌برد و هدایت می‌كرد. به هر حال از همكاری با همه دوستان لذت بردم و خاطره خوب و خوشی از این سریال برایم ماند.