1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

خریدن ستاره

شروع موضوع توسط Anoosh ‏6/7/25 در انجمن فیزیک و نجوم

1. کاربر ویژه کاربر اخراج شده ⊘ ~✿~

امتیاز دستاورد:
    128
    خریدن ستاره
    آنچه باید در مورد خریدن و نام‌گذاری ستارگان بدانید.
    بیشتر از سی سال است که نام‌گذاری و فروش اجرام آسمانی متداول و مرسوم شده‌است و سؤالی که برای افراد جامعه و ما پیش می‌آید این است که آیا کسی خواستار نام‌گذاری یا خرید ستاره یا اجرام آسمانی به نام خودشان بوده است یا خیر و یا این که آیا تاکنون کسی ستاره‌ای خریداری و به اسم خودشان نام‌گذاری کرده‌است؟ سؤالات مشابهی دیگری نیز درباره این موضوع به دست سایر سازمان‌های نجومی و همچنین نشریات نجومی در سراسر جهان رسیده است.

با توجه به سؤالات زیادی که درمورد فروش و نام‌گذاری ستارگان و همچنین سردرگمی‌هایی که درباره این موضوع به وجود آمده، این مقاله تمام تلاش خود را کرده تا به بعضی از این سؤالات پاسخ دهد. بیش از 15 سال پیش در زمینه این موضوعات تحقیق و بررسی‌هایی انجام شده. به طور خلاصه، هدف از نوشتن این مقاله آشنایی شما با برخی از حقایق است تا بتوانید در این زمینه، با دقت و تحقیقات کافی یک انتخاب آگاهانه داشته باشید.

چه کسی توانایی فروش یا خریدن یک ستاره یا نام‌گذاری آن را دارد؟
    هر شخصی حتی شما هم می‌توانید یک ستاره یا هر جرم آسمانی دیگری را به نام خود یا عزیزانتان نام گذاری کنید. چندین شرکت هستند که می‌توانند یک ستاره را برای شما خریداری و همچنین نام‌گذاری کنند. شرکت‌هایی هم وجود دارند که ادعا می‌کنند می‌توانند بخشی از ماه را به شما بفروشند. همچنین شرکت دیگری ادعا می‌کند که می‌تواند بخشی از سیاره زهره و مریخ را به شما بفروشد! با این وجود، شرکت دیگری هم ادعا می‌کند که می‌تواند حتی یک کهکشان کامل را به اسم شما نام‌گذاری کند!

بنابراین قبل از این که بیشتر درگیر ادعا این شرکت‌ها شوید و به موضوع خریداری و نام‌گذاری ستارگان بپردازیم، بهتر است که به نکاتی در مورد این موضوع توجه کنید.

• نام‌گذاری یا فروش ستارگان و سایر اجرام آسمانی توسط هیچ سازمان نجومی به رسمیت شناخته نشده‌است.
    • نام‌گذاری یا فروش ستارگان و سایر اجرام آسمانی مورد تایید یا توصیه و حمایت هیچ سازمان نجومی نیست.
    • اگر یک جسم آسمانی را خریداری یا نام‌گذاری کنید، این نام توسط هیچ سازمان یا ارگانی رسمی نمی‌شود.
    • اگر ستاره ای خریداری یا نام‌گذاری کنید، این نام در نمودارهای نجومی، کتاب اطلس یا منابع دیگر به کار نمی رود.
    به نظر شما ادعای شرکت‌هایی که می‌گویند می‌توانند قطعه زمینی را در ماه به شما بفروشند صحت دارد یا خیر؟ عده‌ای از مردم بر این باور هستند که طبق نکته‌ای که در پیمان ماه ذکر شده، هیچ کشوری نمی‌تواند ادعای مالکیت در فضا را داشته باشد، با این حال این امر مردم را از انجام این کار منع نمی‌کند. هرچند که از نظر قانونی، هیچ کس نمی‌تواند ادعای مالکیت ماه را داشته باشد. به همین دلیل هر مدرکی که مبنی بر مالکیت اجرام آسمانی خریداری می‌کنید که ادعا می‌کند شما مالک بخشی از ماه یا سایر اجرام آسمانی هستید، فقط به عنوان یک ایده نو و تازه در نظر گرفته می‌شود.

هزینه خریدن یا نام‌گذاری ستاره چقدر است؟
    هزینه‌ها با یکدیگر فرق می‌کنند اما ممکن است که نام‌گذاری یک ستاره چیزی حدود 2 میلیون تومان برای شما هزینه داشته باشد. همچنین خرید تکه زمینی در ماه ممکن است حدود 1 میلیون برای شما تمام شود!

برای هدف خود از خریدن ستاره چه نقشه‌ای کشیدید؟
    همزمان با نام‌گذاری یک ستاره، شما مدرکی دریافت می‌کنید که نشان می‌دهد این ستاره برای شما نام‌گذاری شده‌ و این مدرک دارای یک نموداری است که برخی از اطلاعات مربوط به ستاره در آن نوشته شده‌است. همان ‌طور که گفتیم، هر کسی می‌تواند یک جرم آسمانی را به صورت قانونی و درست، نام‌گذاری و یا خریداری کند و این کار به همان اندازه معتبر خواهد بود که خرید دیگر اشیا معتبر است. بعضی‌ها تعجب می‌کنند که مگر چه کاری می‌توان با این انجام داد و این که آیا این مالکیت واقعا معتبر و قانونی است یا خیر. منظورم این است که، اگر بخشی از ماه را خریداری کردم و در آینده فضانوردی در بخشی از زمین من در ماه قدم گذاشت، آیا می‌توانم به آن‌ها بگویم که از ملک من خارج شوید؟ چنین اتفاقی بسیار ناخوشایند خواهد بود.

شاید بهترین و مطمئن‌ترین نظری که می‌توان در مورد این کار داد این است که این خرید ارزش نمادی دارد. به نظر می‌رسد که ارزش چنین خریدی، فقط نام‌گذاری احساسی یک ستاره برای یک دوست عزیز باشد تا احساسات و علاقه خود نسبت به آن فرد را بیان کنیم. من با خوشحالی اعتراف می‌کنم که این یک کار بزرگ و یک حس انسان دوستانه است.

هر کس می‌تواند یک ستاره بخرد یا اسم خود را روی ستاره نام‌گذاری کند. به نظر می‌رسد هدف از خرید ستاره به دست آوردن آن است، اما همان‌طور که می‌دانید نام‌گذاری یک جرم آسمانی یا خرید بخشی از آن به اندازه کافی عملی مشخص، در دسترس و قابل لمس نیست. برای مثال خرید جسمی که می‌توانید از نزدیک مشاهده یا لمسش کنید لذت بیشتری نسبت به خرید وسیله‌ای دارد که توانایی لمس آن از نزدیک را ندارید. از این گذشته، هیچ کسی صاحب ستاره‌ها نیست! این را در نظر بگیرید: حدود 35 میلیارد ستاره در کهکشان وجود دارد که متعلق به هر شخص زنده‌ای در دنیا است.

بنابراین، من برای کسانی که خواستار نام‌گذاری یا خریدن ستاره برای خودشان هستند پیشنهادی دارم. با یک دوست، شریک، همسر یا هر شخص دیگری شبی که در آن تاریخ خاطره ای فوق العاده دارید را به یاد بسپارید. به آسمان شب آن روز نگاه کنید و یک ستاره روشن دقیقا در بالای سرتان متعلق به آن زمان و مکان اشاره کنید و آن را به نام خودتان نام‌گذاری کنید.

اگر این کار را با کسی انجام دهید که از صمیم قلب به او نزدیک هستید. مطمئنا خرید یک ستاره برایتان معنادار خواهد بود.

*aseman* و M @ H @ K از این پست تشکر کرده اند.