سلام دوستان یه نفر بهم ایمیل زده گفته سیستم من رو هک کرده و اطلاعات سیستم من رو در اختیار داره من اولش فکر کردم دروغ میگه و توجهی به ایمیلش نکردم. چند روز بعد دوباره ایمیل زد بهم و گفت تو دیروز با کامپیوترت این کارها رو انجام دادی و با این افراد چت کردی و این متن رو توی نرم افزار ورد نوشتی و غیره و تمام اطلاعاتی که داره میده درسته. حتی چند روز بعدش یک عکس شخصی که تو کامپیوترم داشتم رو برام ایمیل کرد و گفت به عکس های داخل کامپیوترم هم دسترسی داره! در مورد اینکه کامپیوتر من رو هک کرده به قطعیت رسیدم. حالا سوالم اینه که چطور میتونم جلوی دسترسی این فرد به کامپیوترم رو بگیرم که نتونه بیشتر از این تو سیستمم جاسوسی کنه و به اطلاعات داخل کامپیوترم دسترسی داشته باشه؟ ممنون از توجهتون
سلام ویندوزم 11 هست. شنیده بودم ویندوز 11 خودش آنتی ویروس و فایروال داره به همین خاطر آنتی ویروس دیگه ای نصب نکرده بودم.
آنتی ویروس و همچنین فایروال ویندوز به قدر کافی قوی نیستند. حتما از یک آنتی ویروس قوی مثل کسپرسکی روی سیستم استفاده کنید. البته آنتی ویروس خالی هم فایده نداره و باید حتما از اینترنت سکیوریتی استفاده کنید که علاوه بر آنتی ویروس دارای فایروال هم باشه که جلوی نفوذ به سیستم در محیط اینترنت رو هم بگیره.
با توجه به توضیحاتی که شما دادید و مخصوصا اینکه میگید دستگاهتان هم آنتی ویروس نداشته به احتمال خیلی زیاد از طریق تروجان شما رو هک کردند. توصیه من این هست که Kaspersky Internet Security روی سیستم خودتون نصب کنید و لایسنس Kaspersky هم براش تهیه کنید. بعد از فعالسازی و آپدیت آنتی ویروس کل دستگاه رو اسکن کنید. مهمترین درایوی که باید اسکن بشه درایوی هست که توش ویندوز نصبه چون تروجان معمولا میره و خودش رو در فولدر یا زیرفولدرهای ویندوز مخفی میکنه.
ممنون از راهنمایی شما من همین کسپرسکی اینترنت سکیوریتی رو نصب کردم و کل هارد رو هم اسکن کردم. حدس شما کاملا صحیح بود و کسپرسکی Trojan روی سیستم پیدا کرد. بعد از پیدا کردن Trojan پیام Disinfect داد که من هم Disinfect زدم و بعد از یکسری عملیات سیستم ریستارت شد و بالا اومد. آیا الان دیگه سیستم از تروجان پاک هست؟ یعنی اون هکر دیگه به سیستم من نمیتونه دسترسی داشته باشه؟
توصیه من اینه که اطلاعات حساس در کامپیوترتون قرار ندید تا کسی باهاتون کاری نداشته باشه و الا آنتی ویروس هم فایده نداره
خواهش میکنم دوست عزیز بعد از Disinfect کردن و ریستارت شدن سیستم حتما یکبار دیگه هم اسکن کنید و مطمئن بشید دیگه چیزی پیدا نمیکنه. اگر هک از طریق تروجان انجام شده باشه بله دیگه دسترسی هکر به سیستم شما قطع شده. با توجه به اینکه آنتی ویروس هم تروجان روی سیستم شما پیدا کرد به احتمال خیلی زیاد با حذف شدن تروجان دسترسی هکر به سیستم شما باید از بین رفته باشه.
ممنون طبق راهنمایی شما بعد از Disinfect کردن و ریستارت شدن سیستم یکبار دیگه سیستم رو اسکن کردم و این بار آنتی ویروس چیزی روی سیستم پیدا نکرد و ظاهرا تروجان از روی سیستم پاک شده. امیدوارم دسترسی هکر هم قطع شده باشه. حالا باید یه چند روزی صبر کنم ببینم آیا باز پیامی از هکر دریافت میکنم که نشانه دسترسیش به سیستمم باشه یا نه. امیدوارم که دیگه شرش کنده شده باشه. از شما هم بابت راهنماییتان خیلی تشکر میکنم