متن اهنگ رفتم از هایده رفتم و بار سفر بستم با تو هستم هر کجا هستم از عشق تو جاودان ماند ترانه من با یاد تو زنده ام عشقت بهانه من پیدا شو ماه نو گاهی به خانه ی من تا ریزد گل از رخت در آشیانه من رفتم و بار سفر بستم با تو هستم هر کجا هستم آهم را میشنیدی به حال زارم میرسیدی نازت را میخریدم تو ناز من را میکشیدی به خدا که تونظرم نروی چو روم ز برد ز برم نروی رفتم و بار سفر بستم با تو هستم هر کجا هستم اگر مراد ما سرآید چه شود شبی فراق ما سرآید چه شود به خدا کز ز حال من خبر نشد که به جز از غم نصیبم از سفر نشد نروی ای نفس ز پیش چشم من که به چشمم به جز تو جلوه گر نشد رفتم و بار سفر بستم با تو هستم هرکجا هستم
این اشعار فارسی بیانگر عشقی عمیق و پایدار است؛ عشقی که فراتر از حضور فیزیکی و زمان میرود. در ادامه تفسیر آنها را میخوانید: تفسیر ابیات "رفتم و بار سفر بستم با تو هستم هر کجا هستم" * "رفتم و بار سفر بستم": این عبارت به معنای "راه افتادم و وسایل سفرم را جمع کردم" است. این میتواند نشاندهنده یک ترک فیزیکی، جدایی، یا آغاز مسیری جدید باشد. * "با تو هستم هر کجا هستم": یعنی "هر کجا که باشم، با تو هستم." با وجود دوری فیزیکی که در بخش اول بیت به آن اشاره شده، شاعر بر ارتباط عمیق روحی یا عاطفی تأکید میکند که بدون توجه به مکان، ثابت و پابرجاست. این مصرع نشان میدهد که حتی اگر شاعر از نظر فیزیکی غایب باشد یا در حال حرکت باشد، جوهر وجودی، قلب، یا افکار او همیشه با معشوق است. "از عشق تو جاودان ماند ترانه من" * "از عشق تو": "به خاطر عشق تو" یا "از جانب عشق تو". * "جاودان ماند ترانه من": "آواز من جاودانه شد" یا "ترانه من ابدی خواهد ماند." این بیت بیانگر آن است که عشق معشوق سرچشمه خلاقیت و بیان شاعر است. "ترانه" در اینجا میتواند به صورت استعاری به شعر، هنر، روح، یا حتی خودِ وجود شاعر تعبیر شود. این مصرع به این معنی است که عشق به زندگی یا اثر شاعر کیفیتی بیزمان بخشیده است. "با یاد تو زنده ام عشقت بهانه من" * "با یاد تو زنده ام": "با یاد تو زندهام" یا "با یاد کردن تو زندگی میکنم." * "عشقت بهانه من": "عشق تو دلیل/توجیه من است." کلمه "بهانه" در اینجا به انگیزه، توجیه، یا حتی هدف اصلی وجودی شاعر اشاره دارد. این ابیات بیان میکنند که یاد و عشق معشوق چیزی است که حیات شاعر را حفظ میکند و به آن معنا میبخشد. عشق تنها یک احساس نیست، بلکه دلیل اصلی وجود اوست. "پیدا شو ماه نو گاهی به خانه ی من" * "پیدا شو": یک درخواست یا خواهش صمیمانه است. * "ماه نو": نمادی از زیبایی، تجدید، و اغلب دلتنگی است، زیرا چیزی است که انتظارش کشیده میشود و مورد تحسین قرار میگیرد. این عبارت به معشوق اشاره دارد که زیبا و دستنیافتنی است. * "گاهی به خانه ی من": "گاهی به خانه من" یا "گاهوبیگاه به منزل من." این مصرع پایانی اشتیاقی عمیق برای حضور معشوق را نشان میدهد. با وجود ارتباط روحی قوی که پیشتر ذکر شد، هنوز تمایلی برای حضور فیزیکی یا دیداری وجود دارد. درخواست از "ماه نو" (معشوق) برای اینکه "گاهی" ظاهر شود، به این معنی است که حتی لحظات کوتاه وصال نیز بسیار ارزشمند و به شدت آرزو شدهاند. مضمون کلی این اشعار در مجموع تصویری از ارادت بیچونوچرا و اشتیاق عمیق را ترسیم میکنند. شاعر عشقی را تجربه میکند که فراتر از فاصلههای فیزیکی و زمان است و به وجود او معنایی ابدی میبخشد. با این حال، تمایلی واضح برای حضور فیزیکی معشوق نیز وجود دارد، حتی اگر فقط برای لحظات کوتاه باشد، که نیاز انسانی به ارتباط فراتر از جنبههای صرفاً روحی را برجسته میکند. این مجموعه تصویری زیبا از عشق پایدار، خاطره و امید به وصال است.