1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

هویت گمشده.

شروع موضوع توسط Anoosh ‏25/12/20 در انجمن سبک زندگی

1. کاربر ویژه کاربر اخراج شده ⊘ ~✿~

امتیاز دستاورد:
    128
    جوان در دوره نوجوانی با بحران فوق العاده ای روبرو می شود که از سه محور او را محاصره کرده است.
    بحران:
    بیولوژیکی/ روحی روانی/اجتماعی

از بحران بیولوژیکی و اجتماعی بگذریم اما

و اما در بحران روحی و روانی مسئله مهم یافتن هویت خود است
    او تا بحال تصویر روشنی از خود نداشته ولی کم کم خود را بصورت یک وجود نو ظهور کشف می کند
    او باید هویت دوره های قبلی زندگانیش را با وضع حال و جدیدش پیوند دهد.
    در اینجاست که هویت فردیش شکل می گیرد. حالاتی را در خود احساس می کند، بخصوص گاهی که تنها می شود به خود می اندیشد و سوالاتی نظیر اینکه من کیسشتم؟ جهان پیرامون من چیست؟ رابطه من با جهان چگونه است؟ من کجای عالم هستم؟ هدف من چیست؟ من چگونه باید باشم؟ همه این پرسش ها در اثر بروز شخصیت و آگاهی به خود برای جوان پیش می آید و او را دچار یک نوع نگرانی و سرگردانی می نماید.
    در جستجوی شخصیت خود فرد به این نتیجه می رسد که باید تشخیص دهد، برای او چه چیزهایی مهم و چه کارهایی ارزشمند است؟ همچنین او در پی بدست آوردن معیارهایی است که بتواند براساس آنها رفتار خود و دیگران را مورد قضاوت و ارزشیابی قرار دهد. این جستجوی ذهنی اگر مسیر طبیعی اش را طی کند و بر اساس بینشی صحیح ، پاسخی منطقی دریافت دارد، شخصیت اش درست شکل می گیرد و احساس اعتماد به نفس در وی قوت می یابد.
    در این مرحله است که نقش سازنده و حیاتی مذهب در توجه دادن وی بسوی خدا و مبدا کمال و در پرورش روح و روان و سازماندهی شخصیت جوان آشکار می گردد. زیرا که به پرسش ها عمیق و ظاهراً ساده که از ضمیر ناخودآگاه جوان سرچشمه گرفته و بعضاً در ذهن اش طرح می گردد، پاسخ داده و به قلب اش ثبات و آرامش می بخشد و او را از سرگردانی روحی و روانی نجات می دهد.
    در این صورت است که شخصیت جوان شکل و جهت می یابد و با الگوگیری از شخصیت های والای اعتقادی ، اراده اش قوی می گردد، بطوریکه با همتی بلند، بزرگترین نیروی دوران زندگی خویش را در راه سازندگی خود و دیگران بکار می اندازد

پیامد بحران هویت: احساس بیگانگی/ اشتغالات بی هدف/ شخصیت منفعل

امام علی علیه السلام : «آن کس که بداند از کجا آمده، در کجاست و به کجا رهسپار خواهد شد، مشمول رحمت الهی خواهد بود».

تا چه حد ضرورت این مبحث رو تو زندگی احساس کردین؟ جستجوی در پی هویت خویش