امام رضا علیه السلام از پدران معصومش نقل می کند که: پیامبر اکرم صلی الله فرمودند: همانا دخترم را، فاطمه نامیدم؛ زیرا خداوند او و دوستانش را از آتش جهنم نگاه داشته است. -------------- بحار، ج ۴۳، ص ۱۲
بسم رب العشق یعنی فاطمه از خدا دم می زنم بی واهمه آفرینش را خدا ایجاد کرد سینه ام را فاطمه آباد کرد دست زد بر مشتی از خاک بهشت گفت یا زهرا و آدم را سرشت نغمة زیبای حق یا فاطمه است معجز پیغمبران با فاطمه است باز با زهرا خدائی می شوم با نگاهش کبریائی می شوم تا گدای خانة زهرا شدم سائل میخانه زهرا شدم گفت ساقی این دلت شیدا بود مادر تو حضرت زهرا بود مادر تو مادر آلاله هاست مادر تو مادر اهل ولاست
باز گويم راز دل با فاطمه يا محمّد يا علي يا فاطمه اسم اعظم راز اسماء شماست اولي نحرف الفباي شماست اهل دل چون نامه انشاء مي كنند ابتدا با نام زهرا مي كنند نام زهرا عقده از دل مي برد كشتي ما را به ساحل مي برد خلقت امكان پي تشريف اوست چار دفتر دفتر توصيف اوست فيض بخش اولين و آخرين نور چشم رحمه للعالمين كعبه سنگي از حريم خانه اش راز كوثر اشك دانه دانه اش زير پا فرش از حصير انداخته متكّا از ليف خرما ساخته هر رسولي جرعه نوش جام اوست معني آيات رحمت نام اوست تكيه گاه دست و شمشير خدا در دوعالم همسر شير خدا اي كه در عصمت خدا را مظهري تو محمّد در لباس ديگري كوثر و طوباي پيغمبر تويي آفتاب خانه ي حيدر تويي پايه هاي خانه ات اركان عشق آستانت مركز فرمان عشق حسن را سرمايه از آباي توست علم را پيرايه از ابناي توست پايگاه وحي و قرآن خانه ات گه تويي شمع و علي پروانه ات گه علي شمع و تويي پروانه اش او جهان را جان تويي جانانه اش خانه ي حق زادگاه شوهرت عرصه ي خون جلوه گاه دخترت سرفرازي چون حسن پرورده اي عشق بازي چون حسين آورده اي خوش بود از روي اين دو عالمت اين دو گوهر حاصل عمر كمت خاك پايت مركب روح الامين سامري را شد چو معجز آفرين اي شده بر خلقت امكان سبب تو بهشت مصطفايي زين سبب فاطمه اي آنكه قبرت را علي از نظرها ساخته پنهان ولي هر كجا يادت انيس ما بود تربت گم گشته ات آنجا بود اين قصيده از مويد هرچه هست هديه ي ناچيز روز مادر است
حضرت فاطمه سلام الله علیها: خداوند سبحان ، ایمان و اعتقاد را براى طهارت از شرك و نجات از گمراهى ها و شقاوت ها قرار داد. و نماز را براى خضوع و فروتنى و پاكى از هر نوع تكّبر، مقرّر نمود. و زكات (و خمس ) را براى تزكیه نفس و توسعه روزى تعیین نمود. و روزه را براى استقامت و اخلاص در اراده ، لازم دانست . و حجّ را براى استحكام اءساس شریعت و بناء دین اسلام واجب نمود. فاطمة الزّهراء علیها السلام : ص 360،
فاطمه سلام الله علیها فخر طاهران امام باقر علیه السلام از پدرانش علیهم السلام روایت میکند که فرمودند: همانا فاطمه زهرا سلام الله علیها دخت گرامی خاتم انبیا محمد مصطفی صلی الله و علیه وآله طاهره نامیده شد، زیرا از هر آلودگی ظاهری و باطنی و هر پلیدی و ناروایی به دور و پاکیزه بود و هیچ گاه عادت زنانه و آلودگی هنگام زایمان را مشاهده نکرد. ------------- بحار، ج ۴۳، ص۱۹
فاطمه سلام الله علیها فخر طاهران امام باقر علیه السلام از پدرانش علیهم السلام روایت میکند که فرمودند: همانا فاطمه زهرا سلام الله علیها دخت گرامی خاتم انبیا محمد مصطفی صلی الله و علیه وآله طاهره نامیده شد، زیرا از هر آلودگی ظاهری و باطنی و هر پلیدی و ناروایی به دور و پاکیزه بود و هیچ گاه عادت زنانه و آلودگی هنگام زایمان را مشاهده نکرد. ------------- بحار، ج ۴۳، ص۱۹
بر مشامم می رسد بوی عزای فاطمه می شوم آماده ی گریه برای فاطمه هاتفی از آسمان ها می دهد امشب ندا فاطمیّه آمده، ماه عزای فاطمه فاطمیّه آمده ای فاطمیّون غیور خانه ی دل را کنید امشب سرای فاطمه در عزایش بر تنم دارم لباس نوکری این لباس مشکی ام باشد عطای فاطمه من کجا و گریه در بزم عزای او کجا ؟ اشک چشمانم بُوَد لطف خدای فاطمه بر جراحات عمیق فاطمه مرهم نهد هر کسی گرید میان روضه های فاطمه هر کسی بر بام خانه پرچم زهرا زند می شود ایمن ز غم تحت لوای فاطمه مهر زهرا را خدا با طینتم کرده عجین افتخارم این بُوَد هستم گدای فاطمه در قنوت هر نمازم بر لبم دارم دعا بارلاها جان من گردد فدای فاطمه یاری زهرا نمودن با زبان است و عمل ای که هستی در پی کسب رضای فاطمه می رسد آوای یا مهدی هنوز از پشت در ذکر تعجیل فرج باشد دعای فاطمه کی می آیی تا بگیری انتقام مادرت ؟ مهدی زهرا بیا، ای دلربای فاطمه
✅قالَ رَسُولُ اللَّهِ: يَا سَلْمَانُ مَنْ أَحَبَّ فَاطِمَةَ ابْنَتِي فَهُوَ فِي الْجَنَّةِ مَعِي وَ مَنْ أَبْغَضَهَا فَهُوَ فِي النَّارِ رسول الله (صلی الله علیه و آله) : «ای سلمان هر کس فاطمه علیها السلام دخترم را دوست بدارد، در بهشت با من است، و هر کس با او دشمنی ورزد، در آتش [دوزخ] است...» بحارالانوار، ج 27، ص 116