ديوانه نيستم... گئده گئده هئی دونورم گئرییه باخیرام هئی ... من دَلی دئییلم سئوگیلیمی گئری ده ایتیرمیشم ! { رسول یونان } ترجمه : راه که میروم مدام برمیگردم پشت سرم را نگاه میکنم مدام ... دیوانه نیستم محبوبم را در پشت سر گم کردهام !
گت دی آناما باشینا باشدان قارا چکسین یار عزم ایلییب عاشیقی زولفون دارا چکسین بیر حجله دوزه لدین ولی گر عکسیمی ویرساز نقاشه دیین سینه می چکسه پارا چکسین من گلمیشیدیم جان تاپام امما اولورم گور عشقِین گوجی وار بیزلری هاردان هارا چکسین اولدور گوزلیم منده یورولدوم بو اوره ک دای طاقت یوخودور هی یارا اوستن یارا چکسین ترجمه فارسی : برو به مادرم بگو باز بر سرش سیاه بکشد یارم بر آن است که عاشق زلفش را به دار بکشد برایم حجله ای بسازید اما اگر عکسم را گذاشتید به نقاش بگویید اگر سینه ام را کشید پاره بکشد من آمده بودم که جان بگیرم اما می میرم ببین عشق می تواند مارا از کجا به کجا بکشد بکش زیبای من ، من هم خسته شدم دلم دیگر طاقت ندارد هی زخم روی زخم بکشد .. { غلامرضا طریقی }
سالهاست... سالهاست تلفنی در جمجمهام زنگ میزند و من نمیتوانم گوشی را بردارم سالهاست شب و روز ندارم اما بدبختتر از من هم هست او همان کسیست که به من زنگ میزند! *** ایللردیر بیر تئلفون بئینیمده زنگ چالیر اونو گؤتوره بیلمیرم ایللردیر نه گئجهم وار نه گوندوزوم! آمما مندن یازیغی دا وار او، منه تئلفون آچاندی ! { رسول یونان }
sen kendini ne zennediyorsun bilmiyorum ama ben herkesi ” sen ” zennediyorum نمی دانم تو گمان می کنی چه کسی هستی اما من گمان می کنم هر کسی را که می بینم تو هستی شعر: یلماز اردوغان ترجمه: سینا عباسی هولاسو
گئدیرم/ علی آقا واحد گئدیرم اؤزگه یارین شمعینه پروانه اولام سئوگیمه لاییق اولان دیلبره دیوانه اولام بیلمه دین قدریمی سن ، چوخلی منه ظولم ائله دین گئدیرم ای داش اورک من سنه بیگانه اولام عاقیلیدیم سنین عشقینده بئله من دلی اولدوم یوخدی ایمکان کی دؤنوب بیر داها فرزانه اولام ایندی کی اوز چؤووروب طالع فرزانه لیغیم گئدیرم من می ایچم ساکین میخانه اولام منه لیلا گرک اولسون ، نه گوزل سئوملی یار گئدیرم مجنونا تای عشقیده افسانه اولام دئمه دیم بونلاری تا سن منه دوشمن اولاسان بولگونن ایستییرم من کیمه جانانه اولام مي روم می روم تا پروانه شمع یاری دیگر باشم دیوانه یاری باشم که لایق عشقم باشد قیمتم را ندانستی ، ستم کردی به من می روم ای سنگدل تا با تو بیگانه شوم عاقل بودم و عشقت دیوانه ام کرد دیگر امکانی نیست که عاقل شوم حالا که فرزانگی از من روی گردانده می روم می بخورم ساکن میخانه شوم احتیاج به لیلا دارم نه یار زیبا روی می روم همچو مجنون افسانه در عشق شوم اینها را نگفتم تا دشمنم شوی بدان که نمی خواهم جانانه کسی شوم...
گؤزوم ياشين كؤنول قانيله مرجان ائتمه ييم نئيليم؟ بو آق دري شبيه لعل جانان ائتمه ييم نئيليم؟ قوروموش ني كيمي هر بند بنديمدن چيخار ناله اسير بند عشقم آه و افغان ائتمه ييم نئيليم؟ چكيبدور سينه مه دود سيه تك آيريلوق داغي بناسين تيشه آهيله ويران ائتمه ييم نئيليم؟ انيسيم درد و محنت مونسيم غم همدميم ناله بو جمعيتله دنياني پريشان ائتمه ييم نئيليم؟ دوتولموش خاطريم گؤر اهل شهرون ازدحاميندن بويور مجنون كيمي عزم بيابان ائتمه ييم نئيليم؟ گؤزوم ياشي آخار هجرينده مرواريد غلطان تك اوني خون جگرلن قانه غلطان ائتمه ييم نئيليم؟ دئيرلر شربت لعل لبون هر درده درماندور بولورسن اهل دردم ميل درمان ائتمه ييم نئيليم؟ مني بيجا يئره ائيلر مذمت زاهد بي دين گورنده كفر زولفون ترك ايمان ائتمه ييم نئيليم؟ ائديبدور باغريمي قان لبلرون قوي بير ايچيم قانين بو باشسيز مملكتده قانيمه قان ائتمه ييم نئيليم؟ يقينمدور اوركدن چيخسا پيكانون چيخار جانيم گؤزل جان تك اوني سينه مده پنهان ائتمه ييم نئيليم؟ مني يالقوز گؤرنده تُرك مستين قصد جان ائيلر خط و خالون خيالين مونس جان ائتمه ييم نئيليم؟ بو بازار محبت ايچره صراف تهيدستم يتيم درّ اشكي زيب دكان ائتمه ييم نئيليم؟ ____________ صراف تبریزی حالا فعلا یه بیتشو ترجمه میکنم،بعدا اگه شد همشو ترجمه میکنم براتون دئيرلر شربت لعل لبون هر درده درماندور بولورسن اهل دردم ميل درمان ائتمه ييم نئيليم؟ ترجمه: میگویند شربت لعل لبت بر هر دردی دواست میدانی اهل دردم،میل درمان نکنم،چه کنم؟