1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

نشانه های افسردگی در سالمندان

شروع موضوع توسط endless20 ‏23/8/15 در انجمن روان شناسی

1. عضو جدید

امتیاز دستاورد:
    3
    آیا در دوران سالمندی به سر می برید؟ آیا در خانواده، عزیز سالمندی دارید و متوجه تغییرات رفتاری در او شده اید؟ افسردگی سالمندی چه علائمی دارد؟ آیا افسردگی در دوران کهولت سن و پیری برابر اضطراب یا زوال عقل است؟ در ادامه با پا به سن همراه باشید تا به این سوالات پاسخ دهیم.

علائم افسردگی در سالمندان و افراد مسن

یکی از شایع ترین نوع افسردگی ها، افسردگی دوران سالمندی می باشد به طوری که خودکشی در دوران سالمندی در کشور آمریکا، نرخ بالایی دارد اما با این وجود، متخصصان سلامت روان، کمتر به این مقوله پرداخته اند. به علاوه بسیاری از سالمندان به این دلیل که نمی خواهند سربار خانواده باشند یا اقرار به افسردگی را مساوی ضعف یا حتی مرگ می دانند، نسبت به اقدام برای درمان آن کوتاهی می کنند. این عارضه نیز مانند هر بیماری دیگر، دارای نشانه هایی هست که در صورت تشخیص آن ها، نیاز به اقدام سریع درمانی می باشد.

به نشانه های افسردگی در افراد مسن توجه کنید
    اگر فرد مسن، بیش از دو هفته، احساس غم، ناراحتی یا بدبختی داشته و علاقه اش را به بسیاری از فعالیت های معمول زندگی از دست بدهد، احتمال ابتلا به افسردگی سالمندی، در او وجود دارد.

به طور کلی علائم افسردگی سالمندی در سه دسته زیر جای می گیرد:
    نشانه های رفتاری
    :
    -کم تر صحبت کردن یا بی قراری
    -غفلت از مراقبت از خود
    -کناره گیری از خانواده و دوستان
    -کاهش توانایی در انجام کارهای روزمره، نگرانی، آشفتگی
    -نوسانات رفتاری مانند پرخاشگری، غم، احساس بی ارزش بودن
    -ناتوانی از لذت بردن از هر گونه فعالیت
    -نداشتن انگیزه و هیجان هنگام صبح
    -رفتارهای خارج از شخصیت
    -انکار و جبهه گیری در برابر افسردگی

-نشانه های افکاری
    -مشکل در تصمیم گرفتن
    -از دست دادن اعتماد به نفس
    -فکر کردن دائمی به خودکشی
    -افکار منفی مانند “من یک شکست خورده هستم، همه چیز تقصیر من است” یا “زندگی ارزش زنده بودن ندارد”
    -نگرانی بیش از حد در مورد وضعیت مالی

نشانه های فیزیکی
    -خواب بیشتر یا کمتر از حد معمول
    -احساس خستگی اغلب اوقات
    -حرکات آهسته
    -مشکلات حافظه
    -شکایت از سردردها، کمر درد، درد یا …
    -ناراحتی دستگاه گوارش، تهوع، تغییر در عادات روده
    -اضطراب و فشردن دست ها
    -از دست دادن و یا تغییر اشتها
    -کاهش وزن قابل توجه (یا افزایش)

لازم به ذکر است که ممکن است فرد سالمندی، به صورت گهگاه این علائم را از خود نشان دهد، اما موقتی بوده و شخص دچار افسردگی نباشد . از سوی دیگر احتمال دارد فرد مسن مبتلا به افسردگی، فقط برخی از این نشانه ها را از خود بروز دهد. افراد سالمند در این مواقع معمولا به جای صحبت از افسردگی، از اعصابشان گله می کنند، یا با جملاتی مانند «من غمگین نیستم» «من تنها نیستم » و… سعی می کنند به خانواده نشان دهند که سربار آن ها نیستند، اما با کمی دقت در رفتار آن ها می توان به نشانه های افسردگی در آن ها پی برد.

اضطراب و افسردگی
    این دو اختلال با هم متفاوت بوده و فقط در برخی علائم و علل ، ممکن است مشابه به نظر برسند، به همین دلیل گاهی تشخیص آن ها از یکدیگر مشکل می شود.

برخی نشانه های اضطراب عبارتند از:
    -گرگرفتگی سرد و گرم
    – تپش شدید قلب
    -احساس فشردگی در قفسه سینه
    -نگرانی های زیاد
    -عدم توانایی مقابله با نگرانی ها
    -افکار وسواس گونه

زوال عقل و افسردگی
    هنگامی که این دو بیماری با هم رخ می دهند، تشخیص علائم جداگانه هریک سخت می شود، اما باید توجه کرد که این دو عارضه کاملا با هم متفاوت بوده و روش های درمانی مختلفی دارند.برای آشنایی با بیماری زوال عقل، اینجا را بخوانید.

در انتها تاکید می کنیم: افرادی که مراقبت از سالمندان را بر عهده دارند، چه مراقبین شخصی مانند همسر، فرزندان یا دوستان و هم مراقبین حرفه ای و متخصص، به مرور زمان، شناخت کافی درباره شخصیت و تغییرات رفتاری فرد مسن خواهند داشت و لازم است در مراقبت های بهداشتی و پزشکی خود، از هیچ گونه علامت یا تغییر احتمالی در رفتار و شخصیت آن ها غافل نشوند.
    منبع: سایت پا به سن

آخرین ویرایش: ‏23/8/15
    نیلوفر بانو از این پست تشکر کرده است.