1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

کلاس نقد ادبی "2" [Mani]

شروع موضوع توسط *selena* ‏15/7/15 در انجمن نویسندگان تاپ فروم

1. داره خودمونی میشه!

امتیاز دستاورد:
    93

همه چیز ابتدا ازخواندن شروع میشود ؛ مثل دانه ای در خاک که آن را می کارند! بعد از آنکه ریشه های خواندن رشد کرد و کم کم حرفُ حروفِ نوشتن از دلِ وجودِ خاکی ـمان سربرآورد ؛ جوانه زد و آرام آرام رشد کرد ؛ حالا نیاز به آبیاری دارد! نیاز به مراقبت دارد ؛ خیلی بیشتر که رشد کرد و بالغ شد ؛ نیاز به هرس کردن دارد!! و اینجا قرار است قدم کوچکی برداریم برای بهتر نوشتن و بهتر خواندن! قرار است با کمک هم از نوشته های همدیگر مراقبت کنیم!

سلام به همه ی دوستای عزیزم

همراه شما هستیم با اولین جلسه ی کلاس های نقد ادبی ! و برای اولین جلسه آقا مانی یا Mr perfect عزیز قراره متن ـشونو برامون بذاره ؛ بیاین باهم کمی بیشتر درمورد ایشون و دانش ادبی ـشون بدونیم!

• نام :مانی
    • در زمینه ی ادبیات مطالعه ی مخصوصی داشتین؟ بله داشتم
    • آیا سابقه ی نوشتن دارید؟ اگر بله؛ از چه زمانی؟ بله سابقه نوشتن دارم -از سن ١٣ سالگي
    • سبک خاص یا مکتب خاصی رو در نوشتن دنبال میکنید؟ گرايش بيشتر به رئاليسم و سورئال دارم كه سعي ميكنم تو نوشته هام بازتاب خودشو داشته باشه
    • نویسنده و شاعر مورد علاقتون چه کسی هست ؟شاعر:مولانا _شهريار _شكسپير ؛ نويسنده:صادق هدايت _جي كي رولينگ_م.مودب پور
    • کتاب مخصوصی رو سراغ دارین که توصیه کنین بقیه هم مطالعه کنن؟ مزرعه حيوانات اثر جرج اورول
    • درآخر اینکه چقدر به قدرت کلمات باور دارین؟ خيلي -قدرت كلمات خيلي ميتونه در روابط انسان با دنياي بيرون و رابطه هاي خصوصي تر كمك كنه
    مرسی ازشون@};-@};-

برای اطلاعات بیشتر [این تاپیک] رو حتما بخونین اگر تا الان فرصت نکردین و اینکه [شرایط و قوانین] رو هم فراموش نکنین!
    امیدوارم باهم و با همکاری هم دیگه بتونیم باعث بشیم یه اتفاق خوب برای خودمون و نوشته هامون بیوفته ..
    با ارزوی موفقیت برای آقا مانی و همه ی دوستای عزیزی که وقت میذارن و شرکت میکنن و نظر میدن ..

و حرف آخر : بی رحمانه ولی دلسوزانه نقد کنید!!!

پ.ن : لطفا زیر پست من ، پستی ارسال نکنید تا Mr perfect عزیز متن ـشونو قرار بدن در تاپیک ؛ بعد از اون میتونین شروع کنین!

@};-

آخرین ویرایش: ‏15/7/15
    Tabassom، jila_s، 7080 و 19 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  2. کاربر فوق حرفه ای

امتیاز دستاورد:
    113
    حرفه:
    Engineering Management
    من هميشه گمان ميكردم كه خاموشي از بهترين چيزهاست...
    گمان ميكردم كه بهتر است ادم مثل بوتيمار كنار دريا بال و پر خود را بگستراند و تنها بنشيند . ولي حالا ديگر دست خودم نيست چون انچه كه نبايد بشود شد....حالا ميخواهم سرتاسر زندگي خودم را مانند خوشه انگور در دستانم در دستم بفشارم و عصاره آن را ..نه شراب انرا قطره قطره در گلوي خشك سايه ام مثل تربت اب بچكانم ...@};-

Tabassom، jila_s، رهگذر و 16 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  3. کاربر فعال مدیر بازنشسته☕

امتیاز دستاورد:
    113
    " در دستانم در دستم بفشارم"
    تو این جمله فک میکنم دستانم یا دستم اضافی بود ..
    "عصاره آن را ..نه شراب انرا"

اینجام به نظرم کافی بود فقط عصاره رو بگین ..
    در کل سعی کنین بهتر بین جمله ها ارتباط برقرار کنین ـو به هم ربطشون بدین ..
    کلماتِ سختُ گنگ بکار بردن تو متن ادبی خوبه اما نه مهم ..
    من ساده ولی پر محتوی رو بیشتر میپسندم ..

jila_s، رهگذر، وضعیت سفید و 12 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  4. داره خودمونی میشه!

امتیاز دستاورد:
    93

گمان ميكردم كه بهتر است ادم مثل بوتيمار كنار دريا بال و پر خود را بگستراند و تنها بنشيند .

به نظر من ، بال و پر پرنده ها ، زمانی که قراره تنهایی جایی بشینن ، گسترده نمیشه .. وقتِ پرواز بالها گسترده میشن !
    شاید بهتر بود بگیم "بال و پر خود را در آغوش بگیرم و .. " یا چیزی شبیه این ..!

خودم را مانند خوشه انگور در دستانم در دستم بفشارم

منم برای این جمله ، با فائزه جان موافقم ولی شاید اگه بین "دستانم" و "در" ، کاما میذاشتیم ،
    شاید در خوندنش راحتتر کمک میکرد و حسِ اینکه یه کلمه دوبار تکرار شده ، کمتر میشد ولی بازم بهتر بود که یکی از دو "دست" حذف میشد.

البته این نظر منه! میتونه اشتباه باشه ..
    موفق باشید@};-@};-

jila_s، رهگذر، وضعیت سفید و 10 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  5. کاربر حرفه ای

امتیاز دستاورد:
    113
    با تشکر از متن زيباتون @};-
    من به عنوان کسي که ادبيات نخوندم و فرد عامي نظر ميدم با احترام در کل برا من متن زيبا بود فقط جايي که مانند خوشه انگور در دستانم در دستم بفشارماحساس ميکنم يه دونه از دستا اضافيه و اينکه بعد از من هميشه گمان ميكردم كه خاموشي از بهترين چيزهاست...
    گمان ميكردم كه بهتر است ادم مثل بوتيمار كنار دريا بال و پر خود را بگستراند و تنها بنشيند

تا الان فکر ميکردين که خاموشي خوبه ولي من به عنوان مخاطب بعد از اين متن انتظار داشتم که بعدش بگيد چه اتفاقي افتاده که نظرتون عوض شده و اين جوري ادامه داديدولي حالا ديگر دست خودم نيست چون انچه كه نبايد بشود شد...
    موفق باشيد و سربلند

jila_s، رهگذر، وضعیت سفید و 10 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  6. مدیر بازنشسته☕

امتیاز دستاورد:
    118
    آقا ماني خسته نباشيد و ممنون از متن@};-

ماني عزيز اگر در متن از حروفي نظير {كه_از_را} و ضماير متصل مانند{خودم }كمتر و به جا استفاده كنيد روان و سليس تر خونده

ميشه . با نظردوستان هم موافقم يه سري كلمات اضافي هست شما سعي كردين جملات رو بسط بديد در حاليكه اگر مجمل و

خلاصه باشه قطعا زيباتر و دلنشين تر ميشه.

متن زيبا بود و قطعا در آينده متنهايي بسيار دلنشين تر در همين تاپيك از شما ميبينيم @};-موفق باشيد@};-@};-@};-

سپاس از پونه عزيزم@};-

آخرین ویرایش: ‏15/7/15
    jila_s، رهگذر، وضعیت سفید و 7 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  7. کاربر حرفه ای

امتیاز دستاورد:
    113
    سلام

ممنون از دوستان که این دور همی رو با طعمِ ادبیات و نقد ایجاد کردن @};-

خب نقد ها و حرفای اصلی رو دوستان گفتن و جایِ حرف بیشتر نمونده واقعا

شروعِ داستانتون خیلی زیبا و چالش برانگیزه ولی متاسفانه در ادامه کمی تو ظواهر گم شده و موضوع اصلی فراموش شده

کمی ارتباط بین سطر هاتون کمه و از آرایه ها و کلمات گنگ زیاد استفاده کردین که به ساختار متن اسیب زده

به نوشته های جناب مودب پور هم که علاقه دارین و پیشنهاد میکنم کمی از ساده نویسی ایشون هم استفاده کنین " هرچند که در عین ساده نوشتن واقعا چالش و گیرایی خاصی داره نوشته های اقای مودب پور " و از بال و پر دادنِ اضافی به داستانتون بپرهیزین

سخنِ پایانی هم اینکه اطلاعات خوبی دارین و در بکار بردنش کمی دقت کنید مطمئنا متن هاتون گیراتر و قوی تر میشه

منتظر کارهای خوبتون هستیم بازم:flower:

بوته ی نقد هم خب کمی خشن و تنده

به دل نگیرین اگه حرفی بر خلاف میلتون زده شد@};-

موفق باشی دوستِ عزیز:respect:

jila_s، -yas-، z!ma و 9 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  8. کاربر فعال

امتیاز دستاورد:
    113
    انگار به علائمِ نگارشی علاقه نداری !
    یادمه یه عکس نوشته درست کردمُ به یکی نشونش دادم ،
    گفت این چیِ ؟ آدم نمیدونه چجوری بخونه !
    یا جدا کن یا معلوم کن !
    الان این متنُ خوندم یاده حرفِ ایشون افتادم ..
    پس سعی کن از علائمِ نگارشی استفاده کنی ..
    هم خوندنُ روانُ آسون میکنه ، هم به متن ـت زیبایی میبخشه ..@};-

و اینکه دیدم اکثرا به این موضوع اشاره کردن"در دستانم در دستم بفشارم" ..
    آدم موقع نوشتن امکان داره متوجه نشه که اشتباه کرده ..!
    سعی کن بعدِ نوشتنُ تموم شدن ، چند دور متن ـتُ بخونی ..
    اینجوری خودت میتونی رفع اشکال کنی ..
    مثله مادری بشو که املای بچه ـشو تصحیح میکنه ..:p

در کل از لحاظِ معنایی زیبا بود ، مرسیُ آفرین @};-

[من الان دوبار خوندم که نکنه اشتباه داشته باشم،

20تا هم غلط پیدا کردم] : ))

jila_s، Haniye.، -yas- و 10 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  9. کاربر فوق حرفه ای

امتیاز دستاورد:
    113
    حرفه:
    Engineering Management
    درمورد این دو کلمه ی در دستانم..فکر میکنم حق با شماست..چون خودم داشتم فکر میکردم اولش برام خیلی با معنی بود چون با حس داشتم میخوندم و مینوشتم ولی الان که نظرات رو دیدم فکر میکنم یکیش کافی بود@};-
    -----------------
    درمورد عصاره و شراب با شما موافق نیستم...بین عصاره و شراب فاصله هست...وقتی شما انگور رو فشار میدید..خب اون مایعی که ازش میاد نمیشه گفت عصاره ی انگور هست ولی خب یجورایی من سعی کردم تشبیهش کنم اون مایع رو به عصاره...ولی شراب خب مراحل خودش رو داره..و قاعدتا یه فرقی بین شراب و عصاره هست@};-
    ممنون@};-

jila_s، Haniye.، -yas- و 9 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  10. کاربر فوق حرفه ای

امتیاز دستاورد:
    113
    حرفه:
    Engineering Management
    خب درمورد اینکه شما میگید بال و پر پرنده موقع ی پرواز باز میشه شکی نیست و کاملا درست هست..ولی خب من تو چنتا کتابی که مطالعه کردم و انیمیشن یا فیلم هایی که دیدم..مرغ بوتیمار موقعی که کنار اب دریا میشینه و از غم اینکه اب دریا کم نشه با وجود تشنگی اب نمیخوره و فکر کنم تشبیه خوبی بود از غم و غصه که به این مرغِ بوتیمار ربط دادم و این مرغ موقع نشستن پر و بال خودش رو باز میکنه..ولی فرمایش شما کاملا متین هست@};-
    ------------
    درمورد حرف دومیتونم کاملا درسته@};-

Haniye.، -yas-، z!ma و 8 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.