ولي كمالاتي هم خانم دارد حجت الاسلام قرائتی يك زني از زنان پيغمبر، بد اخلاق بود. گفتند: يا رسول الله اين بداخلاق است. ولش كن! فرمود: بله، من بداخلاقي خانم را ميبينم، ولي كمالاتي هم خانم دارد. بايد جمع و تفريق كنيم. ممكن است شما بگويي: ليمو ترش است. ليمو ترش را دور مياندازي؟ ليموترش ولو ترش است، ولي كمالات دارد. ليموترش ماهها ميماند، ولي ليمو شيرين يك دقيقه هم نميماند. تا باز ميكني، بعد از يك دقيقه تلخ ميشود. نه هر شيريني را بايد دور انداخت، نه هر ترشي را بايد دور انداخت! هنر اين است كه از ليموشيرين، ليمونات درست كنيم. در قرآن بارها كلمهي معروف آمده است. يعني زندگي عادي باشد. مردم چقدر تفريح ميكنند؟ كمش نگذاريد، اضافه هم نباشد. عادي، عادي باشد. اول انقلاب ما در يك عروسي دعوت شديم كه نان و پنير و هنداونه به ما دادند گفتند: ميخواهيم اين عروسي ابتكاري باشد. گفتم: اين دختر خانم وقتي متولد شد، مادر و پدرش برايش عقيقه نكردند؟ چرا. اين دختر وقتي هيچ چيز نداشت، يك گوسفند فداي او شد و عدهاي آبگوشت و پلو خوردند. حالا كه عروس شده و كلي تحصيلات و كمالات و جهازيه درست كرده است، نان و پنير و هندوانه دادي؟ اين هم دكان است. زندگي بايد عادي باشد. گاهي مهريه را آنقدر سبك ميگيرند، كه آدم فكر ميكند واقعاً بايد اينطور باشد. گاهي مهريه را اينقدر بالا ميگيرند. زندگي عادي باشد. كلمه معروف در قرآن زياد آمده است. اگر اشتباه نكنم 28 مرتبه معروف در قرآن است، چهارده مرتبه براي زن و شوهر است. زندگي شما عادي باشد. پيغمبر ما فرمود: همسرداري من از همه مردها بهتر است. حتي خديجه هم كه از دنيا رفته بود، گاهي گوسفند ميكشت و گوشتش را به خانمهايي ميداد كه دوست خديجه بودند. يكبار عايشه حساس شد و گفت: خيلي خديجه خديجه ميكني. من كه از او بهتر هستم. فرمود: آن زماني به من ايمان آورد كه همه شما مشرك بوديد. آن زماني مرا ياري كرد، كه همه شما بياعتنا بوديد. تو از او بهتر نيستي. در زندگي آنجايي كه حلال است، زن را آزاد بگذاريد. روي حرامها تكيه كنيد. خانم همسرت من هستم. چرا اين قيافه را نشان جوانها ميدهي؟ چرا در خيابان دلبري ميكني؟