حجت الاسلام قرائتی این غفلت چه تبعاتی را به دنبال داشته است؟ گریه میكنیم كه چرا از اول خوابمان برده است. مادر موسی وقتی موسی را به دنیا آورد، هراس داشت كه مبادا فرعون او را بكشد. به فرعون گفته بودند پسری به دنیا میآید كه تو را نابود میكند، او هم دستور داده بود هر پسری را كه به دنیا میآید، از بین ببرند. خداوند به مادر موسی الهام كرد كه او را شیر بده و در دریا بینداز كه ما او را برمیگردانیم. شیرش داد و در دریا انداخت: «ما به مادر موسی وحی كردیم كه شیرش بده.» مگر شیر دادن هم وحی میخواهد؟ این یعنی چه؟ بعد نگاه میكنیم و میبینیم وقتی فرعون و همسرش جعبه را دیدند و دیدند كه پسری است، خواست او را بكشد كه زن فرعون مانع شد. بعد بچه گرسنه بود، ولی شیر هیچ كسی را جز مادرش نمیخورد. ما اگر شیر قرآن را بخوریم، شیر كتاب دیگری را نمیخوریم. ما حتی نتوانستهایم به اندازهی زلیخا كار كنیم. یوسفِ قرآن را هنوز ندیدهایم. یك خاطره برایتان بگویم؛ چند سال پیش از ما دعوت كردند كه امام جماعت دانشگاه بشویم. من گفتم به یك شرطی میآیم و آن هم اینكه كنار اقامهی جماعت، اقامهی قرآن هم بشود. یعنی یك تفسیر هم در آن باشد، منتها تفسیر دو دقیقهای. وقتی رفتیم، به ما گفتند چون اینجا دانشگاه است، یك مقدار باید علمی صحبت كنید. شما تفسیرتان را علمی بگویید. من گفتم نه، همینطوری كه بلد هستم میگویم. دیدیم این بندگان خدا قرآن را علم نمیدانند. آدمهای خوبی هستند، اما فكر نمیكنند قرآن هم علم است. امام رضا علیهالسلام میفرمایند: «اگر علم میخواهی، در كلمات قرآن دقت كن.»