1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

نظر تک تکتون برام مهمه ! پس خواهشا نظر بدید !

شروع موضوع توسط Amin_110 ‏17/10/13 در انجمن محفل تاپ فرومی ها

1. کاربر فوق حرفه ای

امتیاز دستاورد:
    113
    سلام به همه ی دوستان گل
    نمیدونم قبلا این سوال رو اینجا مطرح کردم یا نه ! آخه چندجا مطرحش کردم و الآن خاطرم نیست که اینجا هم پرسیدم یا نه .
    ازتون میخوام بدون در نظر گرفتن نظرات بقیه ، فقط نظر خودتون رو بگید و نظر بقیه ی دوستان رو نقد و بررسی نکنید چون قصد ندارم اینجا بحث داشته باشیم .

سوال اینه :
    مردم وقتی میرن پیش یک دکتر تا بیماریشون رو درمان کنه ، اگه اون دکتر نظر اشتباه بده و حتی باعث مرگ بیمار بشه ، هیچ وقت مردم دیدشون نسبت به تمام پزشکها یا علم بزشکی خراب نمیشه .
    اگه یه مربّی ورزشی ، نتونه شاگردش رو به قهرمانی برسونه یا با تمرینات اشتباه باعث بشه که شاگردش آسیب ببینه ، هیچ وقت مردم دیدشون نسبت به تمام مربّی ها یا علم تربیت بدنی و ورزش خراب نمیشه .
    اگه یه مهندس در نقشه کشی و ساختمان سازی گند بزنه و باعث خراب شدن یه ساختمان بشه...
    یه موسیقی دان در ساخت موسیقی جدیدش خراب کاری کنه...
    یه کارگردان در ساخت فیلمش اشتباه کنه...
    و...و...و...
    مردم در تمام این موارد ، فقط اون شخص رو زیر سوال میبرن نه تمام هم صنفها و اون علم رو .

پس چرا خیلی از مردم ، وقتی یه شخص مذهبی یا یه روحانی رو میبنن که مرتکب اشتباه یا گناهی میشه ، دیدشون نسبت به تمام مذهبی ها و حتی بدتر از اون ، دیدشون نسبت به اصل دین و مذهب خراب میشه و همه چیز رو زیر سوال میبرن !؟ در حالیکه جاهای دیگه فقط شخص رو زیر سوال میبرن !

ازتون میخوام واقعا روش فکر کنید و نظرتون رو بگید نه اینکه اوّلین چیزی که به ذهنتون میاد رو بنویسید .
    با خیلی ها صحبت کردم و نظرات مختلف رو شنیدم . به خیلی ها وقتی گفتم : آیا واقعا فکر میکنی این حرفات دلایل قانع کننده ای برای خودت و خداست ، یا فقط دنبال بهانه بودی که از زیر بار دین داری و انجام وظایف دینی شونه خالی کنی !؟ ، سکوت کردن .
    پس ازتون میخوام واقعا روش فکر کنید و نظرتون رو بگید .

ممنون از همگی .

13 نفر از این پست تشکر کرده اند.
  2. کاربر فعال

امتیاز دستاورد:
    93
    حرفه:
    میکس و تدوین
    پاسخ : نظر تک تکتون برام مهمه ! پس خواهشا نظر بدید !

سوال سختیه اینکه هم گفتید حقیقت هست تو جامع ما شاید چون تعداد و امارشون بالاست برای همین مردمو نظرشون به همه ای روحانیون بد میشه مثلا یکی دوتا نیست که بگن ولی در کل سوال سختی هست من در اون حد خودمو نمیدانم بتوانم دلیل خوبی بگم امیدوارم دوستان بزرگ انجمن به سوال شما جواب خوبی بدن

9 نفر از این پست تشکر کرده اند.
  3. پاسخ : نظر تک تکتون برام مهمه ! پس خواهشا نظر بدید !

خب من میذارم دوستان که کامل نظر دادند , آخر سر نظرمو میگم
    فقط میخواستم این مطلب رو بذارم اینجا ( البته معذرت از امین گرامی) ولی همچین بی ربط به سوال نیست
    امیدوارم حوصله کنید وبخونید!! از زبان یک جوان روحانیِ

وارد دانشگاه که می شوی نگاه های چپ چپ با راست راست به تو متوجه می شود گاهی هم بی تفاوت که البته کم اند. به چپ هایشان اخم می کنی و به راست هایشان همراه با لبخندی ملیح سلام و غلیکی . اینجا قدم آهسته می روی و نفس عمیق می کشی اینجا هوا پر از دانایی از علم و از معنویت ... اینجا دانشگاه است.

کلاس نقد ادبی می روم و بعد از کلاس پشت دانشکده می نشینم روی نیمکتی و سیگاری چاق می کنم این بار همان نگاه های راست راست چپ چپ می شود !

این بار از چپی های اصیل جلو می اید و سلام و علیکی می کنند و سر صحبت را باز می کنند. البته ریش دارد والا آن بی ریش هایش کمتر جرات می کنند حول آخوند جماعت بال بزنند چه برسد به هم نشینی!
    دانشجوی دندانپزشکی است و توصیه می کند که حاج آقا سیگار برای دندان ضرر دارد! گوش نمی کنم
    می خواهد دو دقیقه ای برایش فلسفه فلان حکم را بگویم و قانعش کنم و به قول خودشان هدایت به راه راست!استفهامش انکاریست. نه حقیقی پس جواب هم لاجرم نقضی ست و نه حلی.حالا کمی دورو برم شلوغ شده است.می گویم چند سال باید درس بخوانی؟ می گوید شش تا هفت سال .
    می پرسم چقدر تا متخصص شوی می گوید فلان قدر! سرتان را درد نیاورم آخر سر به او می گویم: آخر من چگونه دو دقیقه ای برای تو فلسفه حکم بگویم؟ تویی که برای درس دکتری ده سال درس می خوانی و پشت این درس خواندن تو شاید قرن ها مطالعه و تحقیق باشد که نشان از پیچیدگی رشته شما دارد نمی خواهی قبول کنی دین خدا هم پیچیدگی دارد و یلخی و خطی نیست؟!

این روش که تا می رسی به آخوند سوال می پرسی و می خواهی تو را قانع کند احمانه ترین برخورد است.
    باد زوزه می کشد! بر می گردیم داخل دانشکده .بعضی از بچه ها حرف هایی می زنند و پچ پچ می کنند .
    می گویم : تو چطور فکر می کنی خدا نه گذاشته نه برداشته و حکم داده؟! بدون محاسبه؟ چه دید عوامانه ای!
    به نظرم درد دین این است که از پیچیدگی ها حرف زده و مشکل پیامبران این است که حرف هاشان ساده نیست که همه بفهمند و عالم و به تبع مومن کسی ست که این پیچیدگی ها درک کرده چه در علوم تجربی و چه در علوم دینی و انسانی!
    یکی از اسراری که علت مخالفت با دین یا موافقت با دین می شود باور کردن یا باور نکردن عمق داشتن احکام دینی است لذاست که آدم عالم با معنویت انس می گیرد چون پیچیدگی ها را دیده است و درک می کند.

رفته ام بالای منبر و سخنرانی می کنم که موبایلم زنگ می خورد و بحث را قطع می کند....

نمی دانم دانپزشک چه شد و کجا رفت اما حالا دارم از دانشگاه بیرون می آیم باد می آید و نزدیک غروب است

محیط های علمی ما باید علی القاعده معنوی نرین مکان های جامعه ما باشند.

9 نفر از این پست تشکر کرده اند.
  4. کاربر فوق حرفه ای

امتیاز دستاورد:
    113

قرار شد نظرات همدیگرو نقد و بررسی نکنیم
    منم چنین قصدی ندارم
    فقط برای تکمیل سوالم اینو میگم داداشم
    اینکه میگی شاید دلیلش اینه که تعدادشون بالاست ، واقعا به نظرم اینطور نیست . خودم به شخصه خیلی ها رو دیدم که فقط با دیدن یک ، دو یا چند مذهبی یا روحانی خطاکار ، چنین دیدی نسبت به همه ی مذهبی ها و دین پیدا کردن ! میدونی ما چند هزار روحانی و چند میلیون مذهبی داریم ؟!
    واقعا نمیشه گفت چون تعدادشون زیاده !
    نسبت خطاکارها در مقایسه با اشخاص سالم در این جمعیت عظیم ، واقعا کمه . اونم خطاکارهایی که باعث بشن آدم از دین زده بشه .

7 نفر از این پست تشکر کرده اند.
  5. کاربر حرفه ای

امتیاز دستاورد:
    113

دوست من، پیش فرض سوال شما رو درست نمیدونم ، اصلا درسته که ما بگیم خیلی از مردم بدقلق هستن؟ خیلی از مردم برای این که بد هستن دارن با روحانیت مخالفت می کنن؟

همین مردم انقلاب کردن و جنگیدن

درست اینه که ببینیم چه اتفاق مهمی افتاده از بعد از انقلاب تا الان . مهمترین مساله ی پیش آمده پیش رفت ناگهانی ارتباطات بوده و این که زمین بازی جهانی عوض شده.یعنی هم وسایل ارتباطات یه دفعه همه گیر و فراگیر

شدن و هم روش ها عوض شدن.

ساده بگم : با تغییر دنیا روحانیت تغییر زیادی به روش تبلیغشون ندادن . البته از نظر علوم اجتماعی مسجد و منبر قدرتمندترین ابزار های تبلیغ در ایران هستن ، ولی حتی با قدرتمندترین ابزار تبلیغ اگر

روش درست استفاده نشه نتیجه ی مطلوب حاصل نمیشه

به نظر من روش برخورد و دید خود افراد روحانی مهم ترین چیزیه که باعث این واکنش شده.

تاثیر تبلیغات خارجی رو در مقایسه با این عامل ناچیز می دونم. یعنی اونقدر که برخورد نادرست با تبلیغات غربی تاثیر داره خود اون تبلیغات اثر ندارن...

به نظر من در سالیان آینده شاهد خواهیم بودکه روحانی ها بیشتر از گذشته به روانشناسی و علوم اجتماعی رو میارن و فقط از این طریق و با اصلاح دقیق نقایصه که می تونن به عنوان یه عامل فرهنگی توی دنیای جدید باقی

بمونن. مقایسه ی شما بین دکتر و مهندس با روحانی از این نظر نادرسته که روحانیون فرهنگی هستن و مقایسه بین کارگردان و موسیقی دان و روحانی از این نظر صحیح نیست که اونها هم شان و هم اندازه ی روحانیت نیستن.

شما می تونی روحانیت رو با یه خبرگزاری مقایسه کنی، می تونی با وزارت فرهنگ مقایسش کنی، میتونی با یه روزنامه مقایسه کنی...

موسیقی دان ، بازیگر ، کارگردان، نویسنده ، شاعر ، هنرمند باید ابزار روحانیت باشن و روحانیت باید سریعتر لوازم استفاده ی صحیح از این ابزارها رو کسب کنه.

حتی صحیح تر بگم : روحانیت در صورت عملکرد صحیح میتونه وزارت فرهنگ و روزنامه ها و خبرگزاری ها رو پشت سر خودش بذاره ...

به نظر من الان اگر یه روحانی می خواد به اسلام خدمت بکنه باید اول در روانشناسی و علوم اجتماعی استاد بشه و بعد روانشناسی و علوم اجتماعی منطبق با مبانی اسلامی رو پایه گذاری کنه

این موضوع انقدر مهمه که فکر نمی کنم حتی گرفته شدن خاک کشور ما انقدر اهمیت داشته باشه...

البته درک می کنم که برای نظراتم موافقی ندارم ولی گفتم که نگفته نمونه

ممنون از سوال خوبت داداش گلم و امیدوارم که ناراحتی خوندن نظرات من با نظرات خوب بقیه دوستان از خاطر گلت محو بشه

:roze::roze::roze:

6. کاربر فوق حرفه ای

امتیاز دستاورد:
    113

خیلی حرفات عالی بود حسین جان
    واقعا ممنون که وقت گذاشتی و جواب دادی .
    بازم قصد نقد ندارم:d . فقط احساس میکنم حرفام رو درست بیان نکردم .
    در مورد بخش اوّل حرفت که قرمز کردم باید یه چیزی رو بگم .
    سوال من این نیست که چرا
    اکثر مردم چنین نگاهی دارن ! سوال من اینه که چرا عدّه ی زیادی چنین دیدی دارن ؟! بین این دوتا تعبیر ، خیلی تفاوت هست . من اصلا نمیگم اکثر مردم ما بد هستن یا چه وچه هستن .
    اتفاقا حقیقتا قبول دارم که اکثر مردم ما واقعا اشخاص فهمیده و درستی هستن . پس این نکته رو در سوال من مدّ نظر داشته باش .

در مورد بخش دوّمی هم که قرمز کردم ، باید بگم که من اصلا قصد مقایسه ی روحانیت و مذهبی ها رو با بقیه ی اقشار ندارم . فقط از این جهت مقایسه کردم که چرا اشتباه این دسته از مردم (روحانیت و مذهبی ها) به پای همشون نوشته میشه و حتی به پای تخصّص و علمشون (دین) نوشته میشه ولی در بقیه ی اقشار و گروهها ، چنین نگاهی نمیشه .

من تقریبا با تمام حرفای تو موافق هستم . اتفاقا خیلی جاها که بحث شد ، به همین نتیجه رسیدیم که یکی از مهمترین دلایل این نگاه بدی که نسبت به روحانیت درست شده ، همینه که در طول چند دهه ی اخیر ، دشمنان دین و روحانیت و مذهبی ها ، خیلی عالی از علم و تکنولوژی و تبلیغات گسترده برای اهدافشون استفاده کردن . در حالیکه روحاینت و مذهبی ها خیلی از این مسئله عقب موندن . به همین خاطر تاثیری که اون طرفی ها روی افکار عدّه ای از مردم به ویژه جوانان ما گذاشتن خیلی بیشتر از تاثیر اینطرفی هاست .

بازم ممنون از صحبتهای عالیت .
    :roze::roze::roze:

7. کاربر فوق حرفه ای

امتیاز دستاورد:
    113

یه چیزی هم یادتون باشه دوستان .
    بحث رو کم کم متمرکز روی روحانیت نکنید .
    من فقط بحثم سر روحانیت نیست .
    سوالم کلّا در مورد اشخاص مذهبیه که بخش کوچکیش هم روحانیون تشکیل دادن .
    به همین خاطر در حرفام همش اینو تکرار و تاکید کردم .

8. کاربر حرفه ای

امتیاز دستاورد:
    113

امین جان منم حرفی از اکثر نزدم

شما گفتی خیلی منم نوشتم خیلی

خدا رو شکر که موافقیم داداش=))

و بازم تاکید می کنم ، تکنولوژی در جایگاه دوم و روانشناسی و علوم اجتماعی در جایگاه اول .

خوش باشی و شاد:roze::roze::roze::roze::roze:

6 نفر از این پست تشکر کرده اند.
  9. کاربر فوق حرفه ای

امتیاز دستاورد:
    113

خب گفتم شاید منظور من رو درست متوجه نشده باشی .
    باشه داش حسین به ما بخند:top12:
    نوبت مایُم میشه
    :top16:

5 نفر از این پست تشکر کرده اند.
  10. کاربر حرفه ای

امتیاز دستاورد:
    113
    حرفه:
    حسابدار

بی شک این قضیه چیز غیر طبیعی ای نیست حتی شنیده میشده از صدر اسلام هم اکثریت اعوام همبن نظرو داشتن که قاعدتا نباید زیادجدی گرفت حرفاشون...
    مورد بوده تعریف میکرده واسم که اره دختر چادری رو دیدمتوی پارک دست به دست پسره و خلاصه بهههله میگفت همه محجبههای ال بل ازش بپرسید م گناه یکی دونفر رو که بابد به پای همه نوشت.... بهنظرت درسته؟؟؟ طرف قاننع نمیشد....

یا مثلا چند وقت پیشداستان های شنیده میشد در خصوص فساد بین قشر روحانی و مثلا مذهبی ها...ویا حتی کلیپی دیده شد که یه خانمی با اقای که ازروحانیتون سرشناس بود خلاصه وارد خونه شدن و...........................(تااخرلحظه نشون میداد ) هرکی اینو میدید میگفت ای آخوندای فلان---- ازاینا ....تر پیدا نمیشه
    خب یکی حتی ذره ای با خودش فکر نکرد که از کجا معلوم ایندختر خانم جلوی این آقای آخوند (از شدت های نفس ش ) عقده دل وا نکرده و ازشدرخواست ازدواج موقت نکرده باشه؟؟؟ اونم بیل که نخورده به کمرش همه شرایط حاضر آماده حلال شرعی اونم بعد چرا اون خانم که اینجوری قصد بدنام کردن داشته رو چرا کسیندید ؟؟؟؟ به خیال خودش ابروی اون آخوند رو برد مثلا... خب مردمن دیگه میگن در دروازه رو میشه بست اما دهن مردم رو نه....

به نظر من اگه این بحث رو اینطوری شروع میکردین که در برخورد با چنین افرادی که چنین قضاوت های میکننو گناه یکی رو به پای همه می نویسن و اینکه چجور قانع شون کنیم خیلی بهتربود
    چون اصل ماجرا برمیگرده توی ریشه های فرهنگی جوامع البته با اون پیشنهادی که یکی از دوستان داده بود هم خیلیموافقم که بچه مذهبی هام بتونن خودشون رو مطرح کنن و جزء برجسته های جامعهبشن که اگه یکی دوتا بین شون نخاله در گشت مردم اون خوبها رو ببیند یادشون بره حرکات اون نخاله رو.....

4 نفر از این پست تشکر کرده اند.