بی وفا فیکرین ندیر ؟ افکارووی عنوان ائله سونرا قالخیب هیجرانین دیوارینی بنیان ائله هرکیمه یارین وصالی آرزی اولموش دهر ده سن نجور کونلون سئویر بیمارووی درمان ائله حیف دیر دردلی جانیم کویوندا گزسین خوفیله امر ائله آزاد اولوم یا شهریده زندان ائله من نئجه بو محنته طاقت گتیررم اَل اَمان گل داها بسدیر منی آز هیحریووه قوربان ائله بی وفا لار صحنه سینده اولموسان تکجه سوار ایلقارا بئل باغلائیب گل ترک بو حرمان ائله گون کچیر آیلار کچیر هیجران ائوینده دوستاغام اینصاف ایله ای پری .. پیمانووی عوریان ائله ناخدا تک سئوگی لر دالغاسینی درک ایله دیم ای جفا کار کیم دئیب دریا کیمی طغیان ائله ایندی کی ترک وصالین ائدمیشم کویوندویام کپریگه سورمه چکیب سه دیده نی جیران ائله او قارا ساچ دان قارادیر گونلریم ای بی وفا مرحم ایله دردیمه توم ساچلاری غلطان ائله بو حکایتدن (کیان) درس آلمیسان سویله گوراق یوخسا بو احوالی بیر بیر شعریله عنوان ائله (کیان) ترجمه شعر : بی وفا فکرت چیه ؟ افکار خود روشن نما بعد آن برخیز و دیوار هجران را بنیان نما بر همه آرزو شده وصال یار در دنیای ما تو کنون با رای دل بیمار خود درمان نما حیف باشد این تن رنجور من درخوف باشد کوی تو امر کن آزاد باشم یا که در شهر زندان نما من چه جور طاقت بیارم بر محنت ات ال امان کافیه من را دگر کمتر به هجرت قربان نما صحنه ی بی وفایی بوده ای تو یکه سوار عهد خود پابند باش دیگر تو ترک حرمان نما روزها و ماهها حال گذر در منزل هجرت اسیر ای پری انصاف می کن پیمان خود عریان نما ناخدا گشتم و موج دلداری و درک کردم ای جفا کار کی بگفته مثل دریا طغیان نما حالا که ترک وصال ات کرده ام کوی ات منم سرم کش بردو مژگانت دیده ات جیران نما روزگارم از گیس سیاهت تیره تر ای بی خبر مرحمی بگذار بر دردم گیس خود غلطان نما این حکایت درس شد برتو (کیان) روشن بگو کل این احوال را یک به یک با شعر دیوان نما