اي وعده بسي داده و ناكرده وفا از اهل وفا نباشد اين شيوه روا رفتن به طواف كعبه كي سود كند بي دين درست و صدق و بي سعي و صفا نسيمی شاماخی(تبريزی)
پاسخ : رباعيات حضرت عمادالدين نسيمی شاماخی(تبريزی) ساقي برو و مده شرابم امشب كز مستي چشم او خرابم امشب افتاده ز چشم مردمانم چون اشك زان همنفس آتش و آبم امشب نسيمی شاماخی(تبريزی)
پاسخ : رباعيات حضرت عمادالدين نسيمی شاماخی(تبريزی) [HR][/HR] بيني تو هيأت الف دارد راست ابروي تو لام بود از چپ و راست هي دايرۀ گوش تو اي مظهر حق زين وجه تو را اله خوانند رواست نسيمی شاماخی(تبريزی)
پاسخ : رباعيات حضرت عمادالدين نسيمی شاماخی(تبريزی) [HR][/HR] اسرار خدا به نزد آدم حرف است هم علم خدا به نزد خاتم حرف است گر ذات و صفاتِ بود ِ اشيا طلبي از حرف طلب كه بود ِ آدم حرف است نسيمی شاماخی(تبريزی)
پاسخ : رباعيات حضرت عمادالدين نسيمی شاماخی(تبريزی) من مظهر نطق و نطق حق ذات من است در هر دو جهان صداي اصوات من است از صبح ازل هر آنچه تا شام ابد آيد به وجود و هست ذرّات من است نسيمی شاماخی(تبريزی)
پاسخ : رباعيات حضرت عمادالدين نسيمی شاماخی(تبريزی) طوف سر كوي يار طاعات من است اوصاف جمال او مناجات من است در من نگرد كسي كه او را طلبد كايينۀ ذات و صفتش ذات من است نسيمی شاماخی(تبريزی)
پاسخ : رباعيات حضرت عمادالدين نسيمی شاماخی(تبريزی) آنم كه خداي محض در پشت من است وين قوّت كاينات در مشت من است منزل كه قمر دارد و فرقان كه رسول اندر عدد حرف ده انگشت من است نسيمی شاماخی(تبريزی)
پاسخ : رباعيات حضرت عمادالدين نسيمی شاماخی(تبريزی) [HR][/HR] آنم كه جهان چو حلقه در مشت من است وين قوت حق ز پشتي پشت من است كونين و مكان و هرچه در عالم هست در قبضۀ قدرت يك انگشت من است نسيمی شاماخی(تبريزی)
پاسخ : رباعيات حضرت عمادالدين نسيمی شاماخی(تبريزی) ذرات جهان روشن از انوار من است عالم همه پر شور ز اقرار من است تورات و زبور و صحف و فرقان انجيل اين جمله نمونه اي ز اسرار من است نسيمی شاماخی(تبريزی)
پاسخ : رباعيات حضرت عمادالدين نسيمی شاماخی(تبريزی) [HR][/HR] دانستن ذات واجب امكان تو نيست چون آيت فضل و علم در شأن تو نيست مسموع نگردد بر ِ من حجّت تو تا پيش من از سي و دو برهان تو نيست نسيمی شاماخی(تبريزی)