1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

خواص نگهداری کفتر

شروع موضوع توسط طناز* ‏17/4/13 در انجمن دینی مذهبی

1. امام صادق علیه السلام فرمودند:
    کبوتر خوانا در خانه هایتان نگهداری کنید زیرا این حیوان قاتلین امام حسین علیه السلام را لعنت می کند.(کامل الزیارات صفحه ۳۱۶ )
    از امام صادق(علیه السلام) روایت شده است که فرمودند: « إتخذوا الحمام الراعبیة فی بیوتکم فإنها تلعن قتلة الحسین بن علی بن ابی طالب(علیهم السلام) و لعن الله قاتله» یعنی کبوتر راعبی را در خانه‌هایتان نگهداری کنید که او قاتلین حسین بن علی بن ابی طالب را لعنت می‌کند و خدا قاتلین او را لعنت کند.(بحارالانوار، ج۴۴، ص۳۰۵)

مرحوم ملامحسن فیض کاشانی در توضیح کبوتر راعبی چنین گفته است: «الحمام الراعبی کأنه الذی فی رجلیه ریش» یعنی کبوتر راعبی گویا کبوتری است که در پاهای او پَر(در اصطلاح، پا پَر) است.(الوافی، ج۲۰، ص۸۵۶)
    راوی گوید: روزی به منزل امام صادق (علیه السلام) رفتم و مشاهده کردم که سه کبوتر سبز رنگ در خانۀ آن حضرت بود، عرض کردم این کبوترها منزل را کثیف می کنند.
    حضرت فرمود: نگاهداری کبوتر در منزل مستحب است.(حلیه المتقین،

روزی ایشان به همراه ابو امیه انصاری در کجاوه ای نشسته بودند. در این هنگام کبوتر سفیدی خود را به کجاوه رساند و روی گوشه ای از آن نشست. در این حال ابو امیه دست خود را به طرف آن پرنده بلند کرد تا او را از کجاوه دور کند.
    در این هنگام امام فرمودند: ای ابو امیه ، بدان که این پرنده به اینجا آمده به ما پناه آورد. زیرا ماری هر سالی یکبار به لانه این پرنده حمله می کند و جوجه هایش را می خورد و من با دعایی که برایش نمودم ، آن مار را از لانه این پرنده دور ساختم. « ذکر القماری _ مجمع البحرین: جلد ۴ ، صفحه ۴۸۹ »

در کافی از امام صادق (علیه السلام) نقل شده است که فرمود: «کان فی منزل رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) زوج حمام احمر؛ در خانه رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) یک جفت کبوتر قرمز رنگ بود وایشان از آنها نگهداری می کردند». زیرا در روایت دیگری از امام صادق (علیه السلام) در کتاب مکارم الاخلاق آمده است که «لیس من بیت نبی إلا و فیه حمام لأن سفهاء الجن یعبثون بصبیان البیت فإذا کان فیه حمام عبثوا بالحمام وترکوا الناس»؛ (سنن النبی ،ص۱۴۲/۱۳۸از ملحقات مسکن) در خانه همه انبیا کبوتر نگهداری می شده است ؛ زیرا سفیهان جن ، همواره با کودک خانه بازی می کنند و آنها را به خود سرگرم می کنند واگر کبوتر درآن خانه باشد، این جنیّان با کبوتران مشغول می شوند ودیگران را رها می کنند. شاید بشود اینگونه گفت که اگر این کبوتران قرمز رنگ باشند، به دلیل جاذبیت ومحرک بودن این رنگ ، مؤثرتر واقع شوند وجلب توجه بیشتری کنند.

راستی میگن کفتر سرخ (بی غلط) روز عاشورا عزاداری میکنه . کارایی که میکنه خیلی جالبه و آدمو منقلب میکنه.در ضمن صدای اووووووو اووووووویی که کفتر سرخ میده با بقیه کفترا فرق داره.این صدا از زبون کفتر سرخ لعن قاتلین امام حسین علیه السلام هست . اینا هم سندیت داره اما دقیقا نمیدونم .میترسم اشتباه آدرس بدم. هر کسی میدونه بیاد بگه !!

6 نفر از این پست تشکر کرده اند.
  2. پاسخ : خواص نگهداری کفتر

راستی
    پیامبر هم بال زدن کبوتر در خانه را باعث دوری اجنه بیان فرمودند

4 نفر از این پست تشکر کرده اند.
  3. کاربر فوق حرفه ای

امتیاز دستاورد:
    113
    پاسخ : خواص نگهداری کفتر

در مورد نگه داری حیوانات و پرندگان و به ویژه کبوتر ، بنده یه موقعی خیلی مطلب خوندم .
    مطالبی هم که گفتید در مورد اون کبوتری که لعن بر قاتلین امام حسین(علیه السّلام) میکنه کاملا درسته .
    اسم اون نوع کبوتر ، "
    رَواعِب " یا " راعبی " هست . یه کبوتریه که کاکل داره و پاهاش هم پر داره و رنگش هم سرخ متمایل به قهوه ایه .
    الآن هم هست . من یه موقعی خیلی داشتم . صدای بق بقو کردنش هم با کبوترهای دیگه فرق میکنه .
    اگر دوستان میخوان در مورد این مسئله بیشتر مطلب بخونن ، مراجعه کنن به کتاب "
    حِلیة المتقین " نوشته ی علامه ی مجلسی(رحمة الله علیه) .

3 نفر از این پست تشکر کرده اند.
  4. کاربر فوق حرفه ای

امتیاز دستاورد:
    113
    حرفه:
    مدرس زبان فرانسه

ما که از بچگی هر کی کبوتر نگه می داشت رو بهش می گفتن کفتر باز و این مردهایی که کفتر باز بودن رو همه نفرین می کردن.جدی می گم ها!!!!!!!!!!!!!! هیچ کس بهشون زن نمی داد.مادرهاشون و بقیه هم می گفتن اینا مردهای خوبی نیستن

5. کاربر فوق حرفه ای

امتیاز دستاورد:
    113
    حرفه:
    مدرس زبان فرانسه

امین فقط هی نیا الان یه عالمه دلیل بیاریها:laughingsmiley::laughingsmiley:

2 نفر از این پست تشکر کرده اند.
  6. پاسخ : خواص نگهداری کفتر

وای این چه حرفی بود گفتی طاووس جان ؟
    روایات زیادی داریم در مورد نگهداری از کبوتر

شخصی از امام صادق (ع) در مورد نگهداری کبوتر سوال کردند ایشون فرمودند: کبوتر نگهداری کنید زیرا که کبوتر دوست داشتنی است و با حضرت نوح در کشتی بوده است .
    تازه اسلام برای کبوتر حقوقی رو هم در نظر گرفته
    مثل اینکه نفقه اون بر مالک واجب است (آب و دانه و لانه و ... )
    حتی گفته شده اگر مقداری آب در خانه داری و وقت نماز است و پرنده ای تشنه در خانه است واجب است که آب را به آن بدهی و خودت تیمم کنی!!!!!
    یا اینکه آزار رساندن و کشتن بی جای آنها حرام است
    یا مکروه بودن برداشتن جوجه های کبوتر از آشیانه اش
    و خیلی مسائل دیگه ............

6 نفر از این پست تشکر کرده اند.
  7. پاسخ : خواص نگهداری کفتر

ایندفعه من به جاش اومدم :khande:

4 نفر از این پست تشکر کرده اند.
  8. کاربر فوق حرفه ای

امتیاز دستاورد:
    113
    حرفه:
    مدرس زبان فرانسه

من جدی گفتم ها. نه تنها تو شهر خودمون که حتا لیسانس که مشهد بودم هم این حرف رو از بچه های خوابگاه و خود مشهدی ها شنیدم!!!!!!!!!!!!
    حالا یدونه کبوتر اشکال نداره اما اونهایی که یه عالمه کبوتر دارن رو منظورمه

2 نفر از این پست تشکر کرده اند.
  9. کاربر فوق حرفه ای

امتیاز دستاورد:
    113
    حرفه:
    مدرس زبان فرانسه

شانس اوردم امین نیست.وگرنه الان 1001 حدیث می اورد که نه :shad:

10. پاسخ : خواص نگهداری کفتر

من چند تا دونه آوردم :shad: