سلام گرمی به خانواده تاپ فروم در این شب های سرد پاییزی ! دوستان عزیز امروز براتون یک سوپرایز دارم !!!! هول نکنید عجله نکنید بهتون میگم همه جمع بشید : خب دوستان عزیزم ! مقدمه : و خدا شب را آفرید و ستارگان را و آنگاه طولانی ترین شب را به عاشقان هدیه داد! دوستان عزیزم بیایید امسال همگی با هم شب یلدا در تالار تاپ فروم با هم باشیم و این شب طولانی که اولین شب زمستان است یعنی درازترین شب سال جشن بگیریم, با هم و در کنار هم پس از شما دوستان عزیز میخوام از امروز تا شب یلدا که مطالبی که مربوط به شب یلدا باشد: شعر , فال حافظ , عکس , خاطرات که داشتید و رسم و رسوم خودتان را که در شب یلدا دارید و .... بازگو کنید که دوستان استفاده ببرند . . راستی یادم رفت تنقلات شب یلدا یادتون نره ! من هندوانه میارم! یلدا یعنی تولد و این یعنی تولد خورشید. یعنی اینکه از 1 دی ماه اندازه شب کمتر میشه و روز بیشتر میشه. وقتی اسم شب یلدا میاد اولین چیزی که یاد من میرسه ایران و انار و دورهم جمع شدن خانواده و حافظ خوندنه. روی گلتون به سرخی انار شبتون به شیرینی هندوانه خنده هاتون مثل پسته و عمرتون به بلندی یلدا پیش پیش شب یلداتون مبارک
چرا آخرین روز آذرماه شب یلدا نام گرفت؟ واژه «یلدا» واژه ایست برگرفته از زبان سریانی (که از لهجه های متداول زبان «آرامی» است) به معنای تولد. زبان «آرامی» یکی از زبان های رایج در منطقه خاورمیانه بوده است. (برخی بر این عقیده اند که این واژه در زمان ساسانیان که خطوط الفبا از راست به چپ نوشته می شده، وارد زبان پارسی شده است). واژه یلدا به معنای زایش زادروز و تولد است. ایرانیان باستان با این باور که فردای شب یلدا با دمیدن خورشید، روزها بلندتر می شوند و تابش نور ایزدی افزونی می یابد، آخر پاییز و اول زمستان را شب زایش مهر یا زایش خورشید می خواندند و برای آن جشن بزرگی بر پا می کردند. و از این رو به ماه دهم دی (به معنای روز) میگفتند که ماه تولد خورشید بود. [HR][/HR]
امشب را به نور قرنها قدمت جاری نگه داریم … شب یلدا ، این شب زایش مهر و میترا ، شب زایش نور و روشنائی بر تو ایرانی مبارک - – – – – – – – – – باور به نور و روشنایی است ، که شام تیره ،از دل شب یلدا جشن مهر و روشنایی به ما هدیه میدهد یلدایتان مبارک - – – – – – – – – – شب یلدا شد و میلاد خوش ایزد مهر زایش نور از این ظلمت تاریک سپهر شب یلدا شد و بر سفره دل باده عشق. .رخ معشوقه و مدهوشی دلداه عشق شب یلدایتان پرستاره و پرخاطره باد - – – – – – – – – – هر چه از روشنی و سرخی داریم برداریم کنار هم بنشیینیم و بگذاریم که دوستی ها سدی باشند در برابر تاریکی ها یلدایتان رویایی…روزهایتان پر فروغ،شبهایتان ستاره باران! - – – – – – – – – – شب ولادت میترا ،الهه ی مهر بر آن شویم همانند پیشینیان اهریمن وجودمان را مغلوب ساخته تا روشنایی مهر و محبت در دلمان جوانه زند و بذر عشق و دوستی طولانی ترین شب سال را منور کند.. یلدا مبارک - – – – – – – – – – یلداست بگذاریم هر چه تاریکی هست هرچه سرما و خستگی هست تا سحر از وجودمان رخت بربندد امشب بیداری را پاس داریم تا فردایی روشن راهی دراز باقیست شب یلدا مبارک! - – – – – – – – – – شب یلدا همیشه جاودانی است زمستان را بهارزندگانی است شب یلدا شب فر و کیان است نشان ازسنت ایرانیان است یلدا مبارک
عشق بازی در شب یلدا یلدای ایرانی، شبی که خورشید از نو زاده می شود یلدا در افسانه هاو اسطوره های ایرانی حدیث میلاد عشق است که هر سال در «خرم روز» مکرر میشود. «ماه دلداده مهر است و این هر دو سر بر کار خود دارند که زمان کار ماه شباست و مهر روزها بر می آید. ماه بر آن است که سحرگاه، راه بر مهر ببندد و با او درآمیزد، اما همیشه در خواب می ماند و روز فرا می رسد که ماه را در آن راهی نیست. سرانجام ماه تدبیری می اندیشد و ستاره ای را اجیر می کند، ستاره ای که اگر به آسماننگاه کنی همیشه کنار ماه قرار دارد و عاقبت نیمه شبی ستاره، ماه را بیدار می کند وخبر نزدیک شدن خورشید را به او می دهد. ماه به استقبال مهر می رود و راز دل می گویدو دلبری می کند و مهر را از رفتن باز می دارد. در چنین زمانی است که خورشید و ماهکار خود را فراموش می کنند و عاشقی پیشه می کنند و مهر دیر بر می آید و این شب، «یلدا» نام می گیرد. از آن زمان هر سال مهر و ماه تنها یک شب به دیدار یکدیگر میرسند و هر سال را فقط یک شب بلند و سیاه وطولانی است که همانا شبیلداست». یلدادر افسانه ها و اسطوره های ایرانی حدیث میلاد عشق است که هر سال در «خرم روز» مکررمی شود.
آخر پاییز شد ، همه دم می زنند از شمردن جوجه ها !! ولی آیا تابحال شمرده ای ؟ برای شروع بگذار از جایی دیگر شروع کنیم، اول از همه بشمار ، تعداد دل هایی را که به دست آوردی و بعد بشمار، تعداد لبخند هایی که بر لب مردمان نشاندی و سپس بشمار ، تعداد اشک هایی که بخاطر همدلی از سر شوق و غم ریختی ، و سر آخر بشمار تعداد دستهای نیازمندانی که گرفتی و تعداد قدمهایی که در کار خیر برداشتی ، و همه اینها را که بشماری ، تعداد لبخندهای " آن یگانه " بدست می آید. و تمام . جوجه هایت شمرده شد ...
شب یلدا کـــه رفتم ســــوی خـانه گرفتـــــــم پرتقـــــــــــــال و هندوانه خیـــــار و سیب و شیرینی و آجیل دوتـــــا جعبه انــــــــــــــار دانه دانه گـــــــز و خربوزه و پشمک که دارم ز هــــــــر یک خاطراتی جــــــاودانه شب یلدا بــــــــوَد یا شـــــــام یغما و یــــــــــــــا هنگــــــــام اجرای ترانه به گوشم می رسد از دور و نزدیک نوای دلکـــــــــش چنگ و چغــــــانه پس از صرف طعام و چــــای و میوه تقاضــــــــا کردم از عمّـــــــه سمانه که از عهــــــد کهـــــــــن با ما بگوید هم از رسم و رســــــــــوم آن زمانه چه خوش میگفت و ما خوش میشنیدیم پس از ایشان مرا گـــــــل کرد چانه نمی دانم چـــــــرا یک دفعـــــه نامِ- “جنیفر لوپز” آمــــــــــــــــد در میانه عیالم گفت:خواهــــــــــان منی تو و یا خواهــــــــان آن مست چمانه؟ به او با شور و شوق و خنده گفتم عزیزم با اجــــــــازه، هــــــــــر دُوانه!! نمی دانی چه بلوایی به پـــــا شد از آن گفتــــــــــــــــار پاک و صادقانه به خود گفتم که”بانی” این تو بودی که دست همســـــــرت دادی بهانه خلاصه آنچنــــــــــــــان آشوب گردید کـــــــــه از ترسم برون رفتم ز خانه ز پشت در زدم فریـــــــــــاد و گفتم: “مدونا” هم کنارش، هر سه وانه!! و آن شب در به روی مــن نشد باز شدم چـــــــــون مرغ دور از آشیانه شب جمعــــــــــــه برای او نوشتم ندامت نامـــــــــــــه، امّـــا محرمانه نمی دانم پس از آن نامــــــه دیگر عیالم کینه بــــــــــــا من داره یا نِه ولی بگذار- بــــــــــــــا صد بار تکرار- بگویم آخرین حرفــــــــــــــم همانه!!
ﺑﻴﺎﻳﺪ ﺩﻭﺳﺘﻴﻬﺎﻣﻮﻥ ﺭﻭ ﻣﺤﻜﻢ ﺑﻪ ﻫﻢ ﮔﺮﻩ ﺑﺰﻧﻴﻢ ﻭ ﺁﺭﺯﻭ ﻛﻨﻴﻢ ﺍﻳﻦ ﮔﺮﻩ ﻫﻴﭽﻮﻗﺖ ﺑﺎﺯ ﻧﺸﻪ ﺣﺘﻲ ﺑﺎ ﺩﻧﺪﻭﻥ ﺭﻭﺯﮔﺎﺭ ﭘﻴﺸﺎﭘﻴﺶ ﻳﻠﺪﺍ ﻣﺒﺎﺭﻙ
روی شما به سرخی انار ، شب شما به شیرینی هندوانه ، لبتان مانند پسته خندان ، عمرتان به بلندای شب یلدا ، و غم هایتان به کوتاهی روزش باد .یلدا آمد . پیشاپیش شب یلدا مبارک . عمرتون صد شب یلدا ، دلتون قدر یه دنیا ، دل خوش باشه نصیبت ، غم بمونه واسه فردا ، توی این شبای سرما ، یادتون همیشه با ما . یلدا مبارک .
آيين شب يلدا يا شب چله صداي پاي يلدا آرام آرام به گوش مي رسد . پدربزرگها و مادر بزرگها خانه را براي استقبال از فرزندان مي آرايند و فرزندان و نوه ها نيز از آن سوي براي ديدار بزرگان خانواده بي قرارند . برگزاري مراسم يلدا ، آييني خانوادگي است و گردهمايي ها به خويشاوندادن و دوستان نزديك محدود ميشود . ايران كشوري با فرهنگي غني است كه مردمانشبنا به ذوق و سليقه و طبيعت منطقه اي كه در آن زيست مي كنند هر يك براي برگزاري سنتهاي كهن آداب خاص خود را دارند آيين شب يلدا يا شب چله، خوردن آجيل مخصوص ، هندوانه، انار و شيريني و ميوه هاي گوناگون است که همه جنبه نمادي دارند و نشانه برکت، تندرستي، فراواني و شادکامي هستند. فال حافظ و شاهنامه خواني يكي ديگر از رسم هاي شب يلدا، «فال حافظ گرفتن»است اگر رسم ها و آيين هاي ديگر يلدا را ميراثي از فرهنگ چند هزار ساله بدانيم وليفال حافظ گرفتن در شب يلدا در سده هاي اخير به رسم هاي شب يلدا افزوده شده است. شاهنامه خواني و قصه گوييپدربزرگ و مادربزرگ دور كرسي براي كوچكترها نيز از آيين هاي يلدا است كه خاطراتشيريني براي بزرگسالي آنها فراهم مي آورد.