متن تصنیف فوق العاده وبسیار زیبای جان جهان از آلبوم نوا«مرکب خوانی» استاد شجریان "تقدیم به تمام عــــــــاشقان مــــــــــــــوسیقی ســـــــــــنتی" جان جهان دوش کجا بوده ای؟/ نی غلطم در دل ما بــــــوده ای دوش ز هجر تو جفا دیده ام /ای که تو سلطــــــان وفا بوده ای آه که من دوش چه سان بوده ام /آه که تو دوش که را بــــــوده ای رشک برم کاش قبا بودمی/ چون که در آغوش قبــــــــا بوده ای زهره ندارم که بگویم تــو را /بی من بیچاره کجــــــــــا بـوده ای یار سبک روح! به وقت گریز/ تیزتر از باد صبــــــــــــــا بـوده ای بی تو مرا رنج و بلا بند کرد /باش که تو بند بـــــــــــــــلا بـوده ای آینه رنگ تو عکس کسی است/ تو ز همه رنگ جـــــــدا بوده ای رنگ رخ خوب تو آخر گواست/ در حرم لطف خدا بــــــــــــــــوده ای رنگ تو داری که ز رنگ جهان /پاکی و همرنگ بـــــــقا بوده ای
پاسخ : متن نغمه ها ، آوازها و تصنیف های استاد شجریان تصنيف: ياد باد (پنج) - كلام: حافظ از آلبوم" بیداد" روز وصل دوستداران ياد باد ياد باد آن روزگاران ياد باد كامم از تلخي غم چون زهر گشت بانگ نوش شادخواران ياد باد گرچه ياران فارغند از ياد من از من ايشان را هزاران ياد باد مبتلا گشتم در اين بند و بلا كوشش آن حقگذاران ياد باد گرچه صد رود است از چشمم روان زندهرود باغكاران ياد باد راز حافظ بعد از اين ناگفته ماند اي دريغا رازداران يادباد
پاسخ : متن نغمه ها ، آوازها و تصنیف های استاد شجریان تصنيف : باغ نظر (چهارده) - كلام: سعدي آنكه هلاك من همي خواهد و من سلامتش هرچه كند به شاهدي كس نكند ملامتش باغ تفرج است و بس، ميوه نميدهد به كس جز به نظر نميرسد سيب درخت قامتش داروي دل نميكنم كآنكه مريض عشق شد هيچ دوا نياورد باز به استقامتش هرکه فدا نمي کند دنيي و دين و مال و سر گو غم نيکوان مخور تا نخوري ندامتش جنگ نمي کنم اگر دست به تيغ م يبرد بلکه به خون مطالبت هم نکنم قيامتش كاش كه در قيامتش بار دگر بديدمي كآنچه گناه او بود من بكشم غرامتش هرکه هوا گرفت و رفت از پي آرزوي دل گوش مدار سعديا بر خبر سلامتش
پاسخ : متن نغمه ها ، آوازها و تصنیف های استاد شجریان آواز: دل رميده (سيزده) - كلام: حافظ دلم رميده شد و غافلم من درويش كه آن شكاري سرگشته را چه آمد پيش چو بيد بر سر ايمان خويش ميلرزم كه دل به دست كمانابروئي است كافركيش خيال، حوصلة بحر ميپزد هيهات چهها است در سر اين قطرة محالانديش بنازم آن مژة شوخ عافيتكش را كه موج ميزندش آب نوش بر سر نيش ز آستين طبيبان هزار خون بچكد گرم به تجربه دستي نهند بر دل ريش به كوي ميكده گريان و سرفكنده روم چرا كه شرم همي آيدم ز حاصل خويش نه عمر خضر بماند نه ملك اسكندر نزاع بر سر دنياي دون مكن درويش بدان كمر نرسد دست هر گدا حافظ خزانهاي به كف آور زگنج قارون بيش
پاسخ : متن نغمه ها ، آوازها و تصنیف های استاد شجریان آواز (پنج) - كلام: باباطاهر سري ديرم كه سامانش نميبو غمي ديرم كه پايانش نميبو اگر باور نداري سوي من آي ببين دردي كه درمانش نميبو خوش آن ساعت كه يار از در در آيو شو هجرون و روز غم سر آيو ز دل بيرون كنم جون را به صد شوق همين واجم كه جايش دلبر آيو
پاسخ : متن نغمه ها ، آوازها و تصنیف های استاد شجریان [SIZE=5]گنبد مینا[/SIZE] [COLOR=magenta][B]gonbade mina [/B][/COLOR] تصنيف: گنبد مينا (چهار) - كلام: حافظ ديده دريا كنم و صبر به صحرا فكنم و اندر اين كار دل خويش به دريا فكنم از دل تنگ گنهكار برآرم آهي كآتش اندر گنه آدم و حوا فكنم ماية خوشدلي آنجاست كه دلدار آنجاست ميكنم جهد كه خود را مگر آنجا فكنم بگشا بند قبا اي مه خورشيدكلاه تا چو زلفت سر سودازده در پا فكنم خورده ام تير فلك باده بده تا سرمست عقده دربند كمر تركش جوزا فكنم جرعة جام بر اين تخت روان افشانم غلغل چنگ در اين گنبد مينا فكنم حافظا تكيه بر ايام چو سهو است و خطا من چرا عشرت امروز به فردا فكنم
پاسخ : متن نغمه ها ، آوازها و تصنیف های استاد شجریان عشق داند آواز: عشق داند (دو + سه + چهار) - كلام: حافظ در نظربازي ما بي خبران حيرانند من چنينم كه نمودم دگر ايشان دانند عاقلان نقطه پرگار وجودند ولي عشق داند كه در اين دايره سرگردانند جلوهگاه رخ او ديدة من تنها نيست ماه و خورشيد همين آينه مي گردانند عهد ما با لب شيريندهنان بست خدا ما همه بنده و اين قوم خداوندانند مفلسانيم و هواي مي و مطرب داريم آه اگر خرقه پشمين به گرو نستانند وصل خورشيد به شبپرة اعمي نرسد كه در آن آينه صاحبنظران حيرانند لاف عشق و گله از يار زهي لاف دروغ عشقبازان چنين مستحق هجرانند مگرم چشم سياه تو بياموزد كار ور نه مستوري و مستي همه كس نتوانند گر به نزهتگه ارواح برد بوي تو باد عقل و جان گوهر هستي به نثار افشانند زاهد ار رندي حافظ نكند فهم چه شد ديو بگريزد از آن قوم كه قرآن خوانند گر شوند آگه از انديشة ما مغ بچگان بعد از اين خرقه صوفي به گرو نستانند
پاسخ : متن نغمه ها ، آوازها و تصنیف های استاد شجریان عشق داند آواز (پنج) - كلام: بابا طاهر (+ نظامي؟!) به كشت خاطرم جز غم نرويد به باغم جز گل ماتم نرويد به صحراي دل بيحاصل مو گياه نااميدي هم نرويد به دشت افتاده مجنون زار و دلتنگ چو سيلآورده چوبي در بن سنگ به شب از آتش آه شرربار نمايان بود در دامان كهسار غم عشقت بيابونپرورم كرد هواي وقت بي بال و پرم كرد به مو گفتي صبوري كن صبوري صبوري طرفه خاكي بر سرم كرد
پاسخ : متن نغمه ها ، آوازها و تصنیف های استاد شجریان همایون-مثنوی آواز: سوداي خيال(دو + سه الف) - كلام: عراقي بود آيا كه خرامان ز درم بازآيي گره از كار فروبسته ما بگشايي نظري كن كه به جان آمدم از دلتنگي گذري كن كه خيالي شدم از تنهايي گفته بودي كه بيايم چو به جان آيي تو من به جان آمدم اينك تو چرا مي نايي بس كه سوداي سر زلف تو پختم به خيال عاقبت چون سر زلف تو شدم سودايي همه عالم به تو مي بينم و اين نيست عجب به كه بينم كه تويي چشم مرا بينايي پيش از اين گر دگري در دل من مي گنجيد جز تو را نيست كنون در دل من گنجايي جز تو اندر نظرم هيچ كسي مي نايد وين عجبتر كه تو خود روي به كس ننمايي گفتي از لب بدهم كام عراقي روزي وقت آن است كه آن وعده وفا فرمايي
پاسخ : متن نغمه ها ، آوازها و تصنیف های استاد شجریان آواز: دل آرزومند (سه ب) - كلام: عراقي بيا كه بي تو به جان آمدم ز تنهايي نمانده صبر و مرا بيش از اين شكيبايي بيا كه جان مرا بي تو نيست برگ حيات بيا كه چشم مرا بيتو نيست بينايي بيا كه بي تو دلم راحتي نمي يابد بيا كه بي تو ندارد دو ديده بينايي اگر جهان همه زير و زبر شود ز غمت تو را چه غم كه تو خو كرده اي به تنهايي حجاب روي تو هم روي تو است در همه حال نهاني از همه عالم ز بس كه پيدايي عروس حسن تو را هيچ در نمي يابد به گاه جلوه مگر ديدة تماشايي