1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

آرامش بخشيدن به بيماران در حال مرگ با ربات «لحظه آخر»

شروع موضوع توسط »» SenioR «« ‏14/6/12 در انجمن هوش مصنوعی

1. کاربر مفید

امتیاز دستاورد:
    0
    ​

يك فارغ‌التحصيل طراحي دست به ساخت دستگاهي زده كه به بيماران در حال مرگ در آخرين لحظات عمر آرامش داده و با آنها صحبت مي‌كند.

به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين روبات سفيد رنگ ساده به آرامي به نوازش دست بيمار با يك حركت نوساني رفت و برگشتي پرداخته و سپس با يك صداي رباتيك مي‌گويد: من ربات لحظه آخر هستم. من در اينجا براي كمك به تو در لحظات پاياني در زمين حضور دارم.

اين ربات در ادامه مي‌گويد: متاسفم كه خانواده و دوستانت نمي‌توانند در اين زمان در كنار تو باشند اما نترس. من براي آرامش تو اينجا هستم. تو تنها نيستي،‌من با تو هستم. خانواده و دوستانت بسيار تورا دوست دارندو پس از مرگت تو را به ياد خواهند آورد.
    دان چن، طراح اين ربات آنرا نوعي دارونما خوانده كه بهتر از مرگ در تنهايي است.

چن كه با تازگي از دانشكده طراحي در رودايسلند فارغ‌التحصيل شده، اين دستگاه را نمايشگر خشونت دنيا و كمبود ارتباطات اجتماعي و حمايت انساني دانسته است.

وي اظهار كرد: از سوی دیگر اين روبات مي‌تواند چيزي باشد كه در لحظه آخر به آن تكيه و اعتماد كرد. مي‌توان با آن به تاثير دارونماي آرامش دست يافت.

چن پايان‌نامه خود را در رشته ديجيتال+رسانه براي فناوري صميميت روباتيك نوشته است. وي همچنين دستگاههاي مختلف جالب ديگري مانند روبات در آغوش‌گيرنده و دستگاه خرخر كننده ابداع كرده است.

ربات لحظه آخر يك بازوي نوازشگر است كه از يك صداي ضبط شده براي ارائه حمايت و آرامش در لحظات آخر حيات بيمار برخوردار است.
    اين دستگاه در يك مجموعه هنر تعاملي موسوم به بيمارستان لحظه آخر و در مركز علوم دانشگاه براون در رودايسلند به نمايش درآمد.

سايت سي‌نت، اين فرآيند را به اين شكل توصيف مي‌كند: هنگامي كه بيمالر دراز كشيده و دستگاه فعال مي‌شود، نمايشگر ال‌اي‌دي به نمايش كلمات « تشخیص پايان حيات» مي‌پردازد.

در اين زمان پزشك اتاق را ترك كرده و بيمار را تنها مي‌گذارد.

طي لحظاتي اين نمايشگر به خوانش «پايان حيات شناسايي شد» پرداخته و بازوي رباتيك فعاليت نوازش عقب و جلوي خود را در حركتي كه به نظر بايد آرام‌بخش باشد، آغاز مي‌كند. البته به گفته چن اين منظره چيزي ميان آسودگي و ناراحتي است.
    به گفته چن، فرآيند مرگ يكي از آسيب‌پذيرترين لحظات حيات انسان بوده كه در آن فرد به دنبال ارتباط انساني است. در اين مجموعه، حضور انساني با يك ربات جايگزين شده و كيفيت صميمت بدون انسان را زير سوال مي‌برد.

چهارشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۱