1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

عشق (قست اول)

شروع موضوع توسط مصباح الشریعة ‏11/6/12 در انجمن دینی مذهبی

1. عضو جدید

امتیاز دستاورد:
    0
    حرفه:
    همه مشغول خدمت به اویند

بسم الله الرحمن الرحیم
    سلام علیکم
    به حول و قوه الهی قصد داریم تا چندین پست را به مبحث عشق بپردازیم.در این سلسله مباحث ان شاء الله به معنای عشق،حقیقت عشق،عشق مجازی،عشق حقیقی،آیات و روایات درباره عشق و ... خواهیم پرداخت.ان شاء الله مطالب نابی را در این سلسله مباحث تقدیم شما سروران خواهیم نمود.در این ماه عشق ما را از دعای خیرتان محروم نفرمایید.

معنای عشق
    «عشق» از نظر واژه شناسی به معنای میل مفرط است. این کلمه مشتق از «عَشَقَه» بوده و «عشقه» گیاهی است که هر گاه به دور درخت می پیچد آب آن را می خورد؛ در نتیجه درخت زرد شده، کم کم می خشکد.(1) اما در اصطلاح «عشق» عبارت است از «محبت شدید و قوی» و به عبارت دیگر، عشق مرتبه عالی و اعلای محبت است.(2)
    ولی حقیقت آن است که تعریف حقیقی این واژه ممکن نیست؛ به گفته حکیم عشق محی الدین ابن عربی: «هر کس عشق را تعریف کند، آن را نشناخته و کسی که از جام آن جرعه ای نچشیده باشد آن را نشناخته و کسی که گوید من از آن جام سیراب شدم، آن را نشناخته، که عشق شرابی است که کسی را سیراب نکند.»(3)

و عطار نیشابوری در این رابطه سروده است:
    پرسی تو ز من که عاشقی چیست؟
    روزی که چو من شوی، بدانی

محدث جزائری در انوار نعمانيه ج 3، ص 162 و 166. نقل ميكند :

عشق عبارت است از افراط در محبت، به گونه اي كه هيچگاه عاشق، غافل از ياد معشوق نشود و ياد او از خاطر محو نگردد.
    وي همچنين دربارهِ ماهيت عشق خاطرنشان ميكند: عشق از مادهِ «عشقه» و عشقه گياهي* است كه بر ساقه و شاخهِ درخت ميپيچد و بالا ميرود تا سراسر آن را فراگيرد. عشق نيز سراسر قلب آدمي را تحت الشعاع خود قرار ميدهد و چه بسا كه انسان عاشق، رنجها و دردهاي بدني را حس نميكند؛ يعني كاملاً روح و جسم را مشغول خود ميسازد.

.................................................. .................................

1 ـ ابن منظور، لسان العرب، بیروت، دار احیاء التراث العربی، چاپ اول، 1408ق، ج9، ص224.
    2 ـ غزالی، محمد، احیاء علوم الدین، اشراف، شیخ عبدالعزیز سیروان، بیروت، دار القلم، چاپ سوم، بی تا، ج4، ص275.
    3 ـ ابن عربی، الفتوحات المکیة، بیروت، دار احیاء التراث العربی، بی تا، ج2، ص121.

2 نفر از این پست تشکر کرده اند.
  2. Neghab_Dar Forever مدیر بازنشسته☕

امتیاز دستاورد:
    123
    حرفه:
    Thinker
    پاسخ : عشق (قست اول)

با تشکر از ما

امیدوارم ادامه پیدا کنه...

می تونم بپرسم چرا این پست توی بخش مذهبی ارسال شده؟

یک شخص از این تشکر کرد.
  3. عضو جدید

امتیاز دستاورد:
    0
    حرفه:
    همه مشغول خدمت به اویند
    پاسخ : عشق (قست اول)

الله

سلام دوست عزیز

انشاالله ادامه خواهد داشت

دلیل اینکه تو بخش مذهبی این پست رو گذاشتم بخاطر عشق به معشوق بود.حالا اگر صلاح میدونید تو تالار دیگه ای این پست رو بذارید.:rolleyessmileyanim:

یک شخص از این تشکر کرد.