1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

چرا طراحان و توسعه دهندگان از Mac استفاده میکنند ؟

شروع موضوع توسط minaaa ‏18/11/11 در انجمن برنامه نویسی

1. کاربر پیشرفته

امتیاز دستاورد:
    113
    [h=1][/h]
    شاید در بسیاری از سایت هایی که طراحان و توسعه دهنده گان تصاویری از میز کار خودشون را به اشتراک گذاشتن اولین سخت افزاری که در در تصویر خود نمایی میکنه یک سخت افزار اپل مانند MacBook Pro یا iMac باشه ، اولین سوالی که در ذهن بوجود میاد اینه که چرا طراحان و توسعه دهندگان از مک استفاده میکنند ؟
    مثل :
    فضای کاری ۲۱ طراح وب

به عقیده ی من کاربران مک یا همان مکینتاش به سه دسته تقسیم میشن : دسته ی اول طراحان و ویرایشگران فیلم و دسته ی دوم توسعه دهندگان ( شامل برنامه نویسان اوپن سورس و توسعه دهندگان نرم افزارهای iPhone ) و بخشی را نیز کاربران عادی تشکیل میدن که جزء کاربران حرفه ای مک نیستند.

یکی از مهمترین دلایلی که باعث شده تا دسته اول یعنی طراحان از مک استفاده کنند بدلیل پشتبانی از مد رنگی Adobe RGB است که باعث میشود تا طراح نمایش بهتری از طرح خود داشته باشید
    ویرایشگران فیلم و صدا نیز بدلیل ابزارهای قدرتمندی همچون Final Cut از مک استفاده میکنند

دسته دوم توسعه دهندگان یا همان Developers هستند که از مک استفاده میکنند که این گروه از افراد ۳ دلیل عمده برای استفاده از مک دارند :
    ۱. رابط کاربری مناسب : رابط کاربری مناسب برای توسعه دهندگان یکی از موارد بسیار مهم است که بعد از کار طولانی با سیستم عامل دچار خستگی نگردند ، به طور مثال من مدتی برای برنامه نویسی از توزیع های مختلف لینوکس استفاده میکردم ولی بدلیل نبود یک لینوکس با رابط کاربری مناسب به مک کوچ کردم ، البته طی ۱-۲ سال اخیر ابونتو رابط کاربری مناسبی را برای توسعه دهندگان ایجاد کرده است ولی به عقیده ی من مک کماکان از رابط کاربری گرافیکی بهتری برخوردار است

۲. وب سرور آپاچی : برای برنامه نویسان اون سورس یکی از مهترین مسائل استفاده از یک وب سرور سبک و سریع است ، من با زبانهایی نظیر PHP و JSP برنامه نویسی می کردم ، مششکلاتی که هر بار با IIS و ملحقات اضافی اونها داشتم باعث شد تا به لینوکس کوچ کنم و بدلیل رابط کاربری و سختی کار کردن با وب سرور آپاچی بر روی توزیع های مختلف لینوکس و سان سولاریس به مک کوچ کردم

۳. دسترسی پذیری در مک : مهمترین اصل برای یک برنامه نویس دسترسی به چندین دسکتاپ همزمان است ، من زمانی که از سیستم عامل ویندوز استفاده میکردم از ۲ مانیتور همزمان استفاده میکردم ، در یک مانیتور نرم افزار NetBeans باز بود و در یک مانیتور مرورگر برای مشاهده خروجی باز بود ، خب هنگام کار مسلما شما به پنجره های دیگری نیاز دارید و عوض کردن مدوام پنجره ها و گشتن در میان پنجره ها کار بسیار وقت گیری است ، مک با استفاده از امکان Space این امکان را به من میداد که بدون بستن و باز کردن پنجره های متعدد هر نرم افزار در هر Space نرم افزارهای خاصی را برای کار بدون نیاز به مانیتورهای مختلف مشاهده کنم و از این طریق دسترسی من به نرم افزارهای مختلف بسیار سریع تر بود

۴. Dock : یکی از بخش هایی که باعث دسترسی پذیری سریع تر در سیستم عامل مک است استفاده از Dock Bar است که مزیت آن نسبت به ویندوز مشاهده پیش نمایش سریع تری از نرم افزارها و پنجره ها در اختیار کاربر قرار میدهد ، البته این امکان در ویندوز ۷ نیز با کلیک بر روی آیکون ها امکان پذیر است

۵. نرم افزارها : نرم افزارهای بسیار قدرتمندی که به صورت اوپن سورس روی مک بوده نیز از دیگران دلایل استفاده از مک است ، نرم افزارهایی که غالبا Open Source هستند مانند : Aptana ، Coda ، CSS Edit و ...
    همین طور برای برنامه نویسان آی فون گزینه ای به جز XCode در اختیار نیست و توسعه دهندگان آی فون از XCode و Mac OS استفاده میکنند

دسته سوم کاربران عادی مک هستند ، نه طراحان حرفه ای هستند و نه برنامه نویس یا توسعه دهنده ، ولی چرا این گروه از مک استفاده میکنند ؟ یکی از مهترین دلایل استفاده کاربران عادی Open Source است ، قوانین سختگیرانه کپی رایت باعث شده تا بسیاری از کاربران عادی در سایر کشورها بدلیل درگیر نشدن با مسائل مربوط به کپی رایت از مک استفاده کنند تا علاوه بر داشتن رابط کاربری گرافیکی مناسب مشکلات تهیه نرم افزار گران قیمت را نداشته باشند ، نرم افزارهای عمومی مک غالبا رایگان و یا با هزینه ی چند ده دلاری قابل تهیه هستند

من خودم کار طراحی رابط کاربری با نرم افزارهایی مثل فتوشاپ انجام میدم و هر از گاهی با زبان هایی نظیر PHP و JSP کدنویسی میکنم و بنا به دلایل زیر یک مک بوک پرو و آی مک خریداری کردم و از کاربران سیستم عامل مک هستم .
    این مطلب دلایل شخصی من برای خرید مک بوک و آی مک بود اگر شما هم کاربر حرفه ای مک هستید در مورد خرید خودتون بنویسید

این روزها در ایران خرید مک بود مد روز شده است ولی بهتون توصیه میکنم اگر کاربر حرفه ای نیستید از خریدن مک خودداری کنید و به لپ تاپ های دارای سیستم عامل ویندوز پناه ببرید ، ولی اگر مدافع قوانین کپی رایت هستید می توانید یک مک بوک بخرید و به جمع وکلای مدافع مک بپوندید !