1. مهمان گرامی، جهت ارسال پست، دانلود و سایر امکانات ویژه کاربران عضو، ثبت نام کنید.
    بستن اطلاعیه

دعا هنگام سوار شدن بر مرکب و در برابر هر نعمتى

شروع موضوع توسط Kiana ‏12/11/11 در انجمن ادیان الهی

1. کاربر فوق حرفه ای

امتیاز دستاورد:
    0
    حرفه:
    سرکار گذاشتن مردم
    یکى از شیوه هاى قرآن براى آشنا کردن مردم با خدا، بر شمردن نعمت هاى الهى است . قرآن مى کوشد، وجدانهاى خفته ار بیدار کند و مردم گریز پاى را با خدایشان انس و آشتى دهد.
    ​
    در سوره زخرف مى فرماید:خداوند براى شما کشتى و چارپایان آفرید تا بر آن دشوار شوید و آنگاه که بر آن قرار یافتید به یاد نعمت پروردگارتان باشید و بگویید:
    سبحان الذى سخرلنا هذا وما کنا له مقرنین # و انا الى ربنا لمنقلبون (۱) .
    منزه است خدایى که این مرکب را براى ما مسخر ساختت وگرنه ما توان آن را نداشتیم و ما به سوى پروردگارمان باز مى گردیم.
    امام على علیه السلام فرماید:هرگاه بر مرکب سوار شدید یاد خدا کنید و بگویید:سبحان الذى سر لنا هذا و ما کنا له مقرنین # و انا الى ربنا لمنقلبون (۲) ؛
    امام رضا علیه السلام فرماید:شکر الهى آن است که هر گاه خداوند بر بنده اش نعمت داد بگوید:سبحان الذى سخرلنا هذا وما کنا له مقرنین # و انا الى ربنا لمنقلبون و الحمدلله رب العالمین (۳) .
    دعاى ملائکه مقرب براى مؤ منان
    حاملان عرش الهى و کروبیان که فرشتگان عالى رتبه و مقرب الهى هستند، همیشه تسبیح و حمد و پروردگار کنند و بر ایمانشان افزوده شود و از براى مؤ منان طلب آمرزش کنند و گویند:
    ربنا وسعت کل شى ء رحمه و علما فاغفر للذین تابوا و اتبعوا سبیلک وقهم عذاب الجحیم # ربنا و ادخلهم جنات عدن التى وعدتهم و من صلح من آبائهم و ازواجهم و ذریاتهم انک انت العزیر الحکیم # وقهم السیئات و من تق السیئات یومئذ فقد رحمته ، و ذلک هو الفوز العظیم (۴) ؛
    بارالها، رحمت و دانش تو همه چیز را فرا گرفته است پس بیامرز کسانى را که توبه کردند، و راه تو را پیمودند، و همسران و فرزندانشان را به بهشت عدن که به آنان وعده دادى داخل فرما، همانا تو عزیز و حکیمى . و آنان را از بدى ها و عذاب دور دار، چرا که هر که تو را از بدى در روز قیامت حفظ فرمایى به او رحم کرده اى ، و همین رستگارى بزرگ است .
    شایسته است ما هم با ملائکه مقرب همنوا شویم و این دعا را بخوانیم چرا که هم دعا براى جمیع مؤ منان است .
    --------------------------------
    ۱ - زخرف (۴۳) آیات ۱۳ و ۱۴.
    ۲ - نور الثقلین ، ج ۴، ص ۵۹۳ - ۵۹۴
    ۳ - نور الثقلین ج ، ۴، ص ۵۹۳ - ۵۹۴
    ۴ - غافر، (۴۰) آیات ۷ -۹
    -------------------------------------
    منبع: کتاب دعاهاى قرآن، حسین واثقى.